De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het doek valt voor ‘Geopolitiek in context’

Het doek valt voor ‘Geopolitiek in context’

woensdag 24 april 2024 07:17
Spread the love

Widownia wraz z kurtyną namalowaną przez Henryka Siemiradzkiego, April 20, 2018. Machine translation from Polish: The auditorium with a curtain painted by Henryk Siemiradzki, April 20, 2018. Photo: Bartosz Cygan (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0).

*****

Bericht aan mijn lezers

‘Dwalen kan iedereen, maar alleen dwazen volharden in hun dwaling’ (Marcus Tullius Cicero).

Zoals u uit mijn artikel ‘Opiniemakers: hardleers of wankelmoedig? Tijd voor afscheid.’ van 18 april hebt kunnen opmaken, heb ik een punt gezet achter mijn tweede carrière als onafhankelijk geopolitiek analist. Met het schitterende essay ‘De toestand in de wereld, en een blik in de toekomst’ van 22 april van gastauteur UAntwerpen professor Tom Sauer, de ‘kers op mijn geopolitieke taart’, sluit ik de berichtgeving op mijn website. Het doek valt voor ‘Geopolitiek in context’.

Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de herpublicatie van de drie maal per week verschijnende afleveringen van het geopolitieke discussieprogramma CrossTalk van Peter Lavelle op het Russische televisienetwerk RT. Lezers die net als ik wegens de censuur geen toegang hebben tot RT, kunnen voortaan de afleveringen zelf opzoeken op Rumble.

Nu veel van de artikelen op ‘Geopolitiek in context’ nog actualiteitswaarde hebben, haal ik de website, net als zijn voorganger, ‘Geopolitiek in perspectief’, niet uit de lucht. Beide websites gaan verder door het leven als archief.

Lezers die mij volgen op @PaulLookman op Twitter/X kunnen dat blijven doen. Ik zal daar nog regelmatig tweets plaatsen.

Ik dank mijn lezers voor hun interesse in mijn stukken, en vertrouw erop dat zij ook elders hun honger naar alternatief geopolitiek nieuws, analyse en opinie zullen kunnen stillen.

*****

Een tweetalige versie van dit bericht verscheen eerder op Geopolitiek in context.

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!