Samen Sterk: Een terugblik op 2023 en de beste wensen voor 2024

zondag 31 december 2023 14:51
Spread the love

Beste lezer, medewerker, steungever,

Jouw betrokkenheid als trouwe lezer, medewerker, en steungever is onze brandstof, de drijvende kracht voor DeWereldMorgen.be.

Het afgelopen jaar was weer een pittig jaar geweest waar we uitgebreid over hebben bericht. We brachten artikels en interviews die je vaak nergens anders kon lezen: van de zaak Sanda Dia die de schijnwerper zette op klassenjustitie tot de voortdurende oorlog in Oekraïne. En van de strijd tegen de criminalisering van actievoeren met de wet van Quickenborne tot de protesten tegen de franchisering bij Delhaize en de genocide in Gaza.

Dankzij jouw steun blijven we deze onderbelichte en cruciale perspectieven brengen.  We danken ook al de geweldige medewerkers die DeWereldMorgen kleur geven met hun blogs, opinies, artikelen, video’s en vertalingen! Jullie onmisbare bijdragen zijn het kloppende hart van DeWereldMorgen.

We hopen dat je ook het komende jaar betrokken blijft als medewerker, lezer en steungever.

2024 staat voor de deur. En wij staan te trappelen om samen met jou dit nieuwe jaar te betreden en met hernieuwde energie te strijden voor een solidaire en rechtvaardige wereld.

Met enthousiaste groeten,

Het volledige team van DeWereldMorgen.be

Helenka, Jeroen, Keltoum, Lode, Marc en Seppe

De meest gelezen artikels van het afgelopen jaar

 

Uw Top 20 van 2023: Iran, Sanda Dia, Palestina, N-VA, BRICS, sociale strijd, depressiepandemie

Tweemaal Iran, viermaal Sanda Dia waren dé topartikels van 2023. Daarnaast ook dit jaar veel belangstelling voor wat in het buitenland gebeurt en voor de sociale strijd in eigen land, met context en geschiedenis.

Lees meer

 

 

De 10 meest bekeken video’s van 2023: Pepinster, Paul Goossens, Delhaize, Palestina en zoveel meer

Twee jaar na de ramp in de Vesdervallei is jullie belangstelling voor de slachtoffers nog even groot. Jullie keken ook talrijk naar Paul Goossens, 10 jaar Rana Plaza, Palestina (reeds voor de genocide), Paul Verhaeghe, Griekenland, Noam Chomsky, Delhaize, de zorgsector, het openbaar vervoer en het Vlaams stikstofplan.

 Lees meer

 

De hel op aarde in de 21ste eeuw, dit zijn onze 10 meest gelezen artikels over Gaza van 2023

Onze meeste artikels over Gaza vallen tevens onder de rubriek ‘mediakritiek’. De vooringenomenheid van onze media over het verzet van het Palestijnse volk tegen 75 jaar repressie, kolonisatie en apartheid, lang voor 7 oktober, misleidt de publieke opinie niet langer. Beelden van een genocide zijn immers moeilijk nog te framen als ‘recht op verdediging van een bezetter’.

 Lees meer

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!