Video - Koen Ooms, Lula Maris,

Nationale Vredesmanifestatie in Brussel: Europe For Peace And Solidarity!

Ruim 2.500 actievoerders stapten op zondag 27 maart mee in de nationale vredesmanifestatie Europe For Peace And Solidarity!, georganiseerd op initiatief van de vredesbeweging en de vakbonden. Meer dan 90 organisaties riepen op om deel te nemen aan de mars in Brussel.

maandag 28 maart 2022 14:24

Een breed platform van uiteenlopende sociale organisaties wil een ​​boodschap van vrede en solidariteit uitdragen. Zij spraken gisteren hun verontwaardiging uit over de oorlog in Oekraïne en de dramatische humanitaire gevolgen voor heel Europa. Het vredesplatform roept op tot een totale terugtrekking van Russische troepen uit Oekraïne, ze eisen de-escalatie, pleiten voor diplomatie en een constructieve dialoog. Als langetermijnoplossing pleiten zij voor een veilig en kernvrij Europa, investeringen in openbare diensten, klimaatrechtvaardigheid, sociale bescherming en gezondheidszorg.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!