De haatmails van Joods Actueel: een bloemlezing

Dokter Marc Van Ranst kreeg enkele dagen geleden een erg voortvarende mail in de bus van Guido Joris, medewerker van Joods Actueel. Helaas is dit geen unicum. Ook sommige medewerkers van DeWereldMorgen.be krijgen reeds lange tijd pure haatmails toegestuurd uit die hoek. Wij hebben besloten deze mails openbaar te maken. Omdat ze een publiek belang hebben: ze zeggen iets over de manier van werken van Joods Actueel.

woensdag 6 augustus 2014 11:40
Spread the love

 

Van: Guido Joris 

Onderwerp: ten persoonlijke titel

Datum: 19 juli 2013 09:11:53 GMT+02:00

tav de omhoog gevallen boskabouter,  mijnheer Vanoost

nog eens onder uwe vettige bruine boomstronk mogen uitkruipen op de wereldmorgen.be zie ik blijkbaar is de douche kapot. 

Guido Joris

________________________________

Van: Guido Joris

Onderwerp: ten persoonlijke titel

Datum: 2 september 2013 14:00:26 GMT+02:00

Aan: Lode Vanoost

En weer eens het internet afgeschuimd naar een boek zie ik.

Een zoveelste poging omdat de ordinaire jodenhaat anders niet in bedwang houden viel?

Alhoewel uw beoordeling van Bernard Levy klinkt uit uw mond wel bijzonder. U heeft dan ook het filosofisch licht in petto maar vergeet blijkbaar dat het om dan een gewezen boskabouter theelicht.

Hoogtijd om met uw arische reet onder de douche te gaan staan want uw antisemitische begint serieus te stinken” zou mijn bevriende Duitse columnist – onbevreesd voor intimidatie door boskabouters en aanhangers van Kim Jong II – zou opmerken.

Maar ja wat wil je: “uw grote roerganger in België regimes bijvalt en ondertussen kinderen verwekt bij een terroriste en Hezbolla-aanhangster die hen in Iran of bij hun geliefde pan-Arabische dicaturen (als ongelovige in een promiscue situatie met een moslima) het volgende zou opleveren: een bengelende Peter aan de galg in Teheran en een gestenigde Zohra in een of ander jihadistenkamp” las ik ergens.

Met passende groet,

Guido Joris

ten persoonlijke titel

_________________________________________________

Van: Guido JORIS

Onderwerp: besnijdenis

Datum: 10 oktober 2013 16:52:20 GMT+02:00

Aan: Lode Vanoost

Mijnheer de boskabouter,

ik mailde gisteren nog naar iemand, dit is het eerste bericht dat ik hier lees over de Raad van Europa en de besnijdenis, nu zullen de rotzakken er weer rap bij zijn, de ergste antisemieten eerst.

Peter Edel, dat is de dolgedraaide rotzak die graag uit nazibronnen citeert. (Laat de intimidatie met klachten wegens laster en eerroof
maar komen) is er al mee onder zijn steen uitgekropen want er vallen Joden te belasteren en daar is dat heerschap niet vies van. Uw reactie doet er nog een schep bovenop.

De douche goed opendraaien en zet de temperatuur van de geiser wat omhoog.

Zelf ben ik niet alleen voorstander van besnijdenis maar dacht ik zelfs even aan lobotomie voor u en Edel, alleen zijn de kwabben die weg te
snijden zijn al verteerd door ordinaire haat bij omhoog gevallen ondervoorzitters van de boskabouters uit het Zoniënwoud.

GJ

____________________________________________________

Van: Guido JORIS

Datum: 6 februari 2013

Aan: Lode Vanoost

 Ik ken een Duitse columnist die u zou antwoorden als volgt: Ga uw lasterlijke arische reet onder de douche afspoelen om zeker te zijn dat er geen antisemitische sporen op uw gat zitten.    Zelf hou ik het op: uw opmerkingen  over ondermeer apartheid in Israël zijn eerrovend en lasterlijk.    

_______________________________________

Commentaar

De argeloze lezer kan vermoeden dat het hier misschien om een persoon gaat die ze niet meer helemaal op een rij heeft. Niets is minder waar. Dit soort vuilspuiterij maakt deel uit van een intimidatiecampagne. Het is de bedoeling om gelijkaardige reacties in omgekeerde richting uit te lokken en die dan te gebruiken tegen de betrokken persoon.

Guido Joris weet goed wat hij doet en waarom hij deze mails ‘ten persoonlijke titel’ stuurt. Gelijkaardige mails (bijna copy/paste) stuurt hij ook naar andere mensen. Zolang het niet om een groot aantal mails gaat en zolang de mails slechts aan één persoon gericht zijn, is er volgens de wet immers geen sprake van stalking.

Guido Joris heeft als auteur een groter register dan enkel scheldproza. Met meer zakelijke brieven zet hij ook de overheden en administraties onder druk om hun steun aan DeWereldMorgen.be stop te zetten. Daar lees je hier en hier meer over.

Dat een forum als Joods Actueel op dit soort fanatici moet rekenen, is een teken aan de wand. Joods Actueel doet zich voor als de spreekbuis van de joodse gemeenschap in Vlaanderen waardoor het de indruk wekt dat alle joden hier fanatiek achter het Israëlische regime staan. Joods Actueel wordt helaas door veel media ook op die manier behandeld, waardoor andere stemmen gemarginaliseerd worden.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!