De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zomer BBQ in onze wijk.

Zomer BBQ in onze wijk.

zondag 29 augustus 2010 08:03
Spread the love

Het was weer feest in de straat!
Zaterdag 14 augustus was het onze jaarlijks buurtBBQ. Bijna 100 bezoekers schoven mee aan tafel of kwamen een pintje drinken met de buren. Het was leuk, gezellig, tof, heerlijk, super lekker en vooral goe weer. De weergoden waren ons dit jaar wel echt goed gezind.
Al van ’s morgens heerste er een drukte van jewelste. Partytenten opbouwen, tafels klaarzetten, groenten kuisen, versiering ophangen, toog instaleren, drank aanvullen, BBQ klaarzetten, fototentoonstelling ophangen enz… Het feestcomité en leden van onze buurtEenwerking hebben weer hun beste beentje voorgezet om het de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken. En daar zijn ze weer bijzonder goed in geslaagd. Veel buurtbewoners hebben hun felicitaties uitgedrukt aan de organisatoren. Wij, van onze kant danken de vele buren die spontaan een heerlijk dessert hebben meegebracht. Het was een echt dessertenbuffet met alles er op en aan. Ook dank aan de milde schenker van het aperitief dat ten zeerste werd gesmaakt.
Maar er is vooral kennis gemaakt met nieuwe buren, met buren die elkaar nog niet kenden of elkaar beter wilden leren kennen en dat is toch uiteindelijk een deel van de bedoeling. En als dit nog kan met lekker eten en drinken onder een stralende hemel in een feestelijk aangeklede straat! Meer moet dat toch niet zijn. Het smaakte in elk geval naar nog. En wees maar zeker. Volgend jaar komt er een nieuwe editie met hopelijk evenveel of mogen we ambitieus zijn meer buren. Want wie er niet bij kon zijn heeft echt iets gemist.

Voor meer info over onze buurtwerking kan je terrecht bij:

Dominic Van Oosterwyck, Voorzitter, dvanoosterwyck@gmail.com

take down
the paywall
steun ons nu!