De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wijk Looks verwerkt zelf gft-afval

Wijk Looks verwerkt zelf gft-afval

maandag 30 augustus 2010 10:54
Spread the love

Wijk Looks verwerkt zelf

gft-afval

wijk looks verwerkt zelf gft afval

 

00:16 In de wijk Het Looks opende zaterdag de eerste wijkcomposteringssite van Lier. Een zestigtal gezinnen brengt er hun gft-afval naartoe.

“Het idee om composteerbaar materiaal uit het restafval zelf lokaal te recycleren werd al een tijd geleden in deze wijk geopperd”, zegt schepen van Afvalbeleid Gert Van Eester (CD&V/N-VA). “Aanleiding was de invoering in januari van het diftarsysteem. De buurt zocht een manier om het restafval te beperken door onder andere de organische fractie er uit te halen.”

Vooraleer de minicompostsite aangelegd kon worden, moesten er voldoende compostmeesters en geïnteresseerde gezinnen gevonden worden. Die zijn er nu.
“Een zestigtal gezinnen doet mee en tien wijkbewoners volgden de opleiding tot compostmeester. Ondertussen is de minicompostsite een feit. De stad zorgde voor de aanleg die ons ongeveer zevenduizend euro kostte. We blijven ook houtsnippers leveren”, vertelt Van Eester.

“Onze composteringssite is elke zaterdag van 11 tot 12u open?, zegt coördinator-compostmeester Kris Verschaeren. “Heel veel wijkbewoners hebben vandaag hun eerste groente-, fruit- en tuinafval al gebracht. Ze kregen daarvoor van de stad een speciaal emmertje. Er staan ook al verscheidene mensen op de wachtlijst. De wet beperkt namelijk de hoeveelheid afval die hier verwerkt mag worden.”

Chris VAN ROMPAEY uit Gazet Van Antwerpen 30/08/2010

 

take down
the paywall
steun ons nu!