De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wereldvoedseldag 16 oktober 2012: Een waarheid als een koe

Wereldvoedseldag 16 oktober 2012: Een waarheid als een koe

dinsdag 16 oktober 2012 13:44
Spread the love

Wie of wat bepaalt jouw voedsel? Een item om even bij stil te staan vandaag op Wereldvoedseldag. Toch hebben de traditionele en minder traditionele media amper oog voor deze focusdag. De Morgen en MO-magazine berichten erover vanuit het thema van voedselverspilling. Ook de Vlaamse Overheid organiseerde gisteren een studiedag rond het thema.

Voedselteams staat vandaag verlegt de focus vanavond naar voedsel in al haar facetten: van productiewijzen, over vermarktingsmechanismen en consumptie. We doen dit met als casus de biologische veehouderij. In een documentaire laten we bioboer André Grevisse aan het woord, wiens bedrijf en filosofie knap werden verfilmt door het regisseursduo Les Liberterres. Aanvullen doen we met een voorstelling door Jos De Clercq van zijn bedrijf. Meer info over dit evenement kan je hier terugvinden. 

take down
the paywall
steun ons nu!