De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ceci n’est pas un transfert ?

Ceci n’est pas un transfert ?

maandag 4 december 2023 09:54
Spread the love

Zou een transfer het verschillend resultaat per regio en per beleidstak zijn in toepassing dezelfde parameter?
Of gaat het over misbruiken?

Dat eerste noodzaakt strategische beschouwingen over de meerwaarde of de nadelen van centralisme en van decentralisering. Het zou jammer zijn dat in één richting of ideologisch te interpreteren.
Door de bevolkingspiramide weegt de pensioenproblematiek zwaarder in Vlaanderen dan in België of dan in het Hoofdstedelijk Gewest met haar jonge bevolking. Maar de hoofdstad kampt net als andere centrumsteden met de werkzaamheidsgraad.

Te veel geografisch identificeerbare uitzonderingen vragen decentralisering. Terwijl centralisering weloverwogen solidariteit in het beleid mogelijk maakt. Tijdelijke solidariteit geeft een return voor iedereen trouwens.

Misbruiken worden aangepakt door interne kwaliteitscontrole. Het zou populistisch zijn om je als mandataris daarmee te profileren. Dit is prioritair een contractuele verantwoordelijkheid van de administratie met reporting aan de politiek.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!