De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat moeten we doen om deze regering van sociale afbraak te stoppen?

vrijdag 4 september 2015 13:27
Spread the love

We herinneren ons allemaal de nationale betoging van 6 november van vorig jaar (met 120.000 deelnemers) en de succesvolle stakingsdag op 15 december. Dan werden de acties afgebouwd en werd er ingezet op overleg. Om druk op de ketel te blijven zetten, kondigden de vakbonden een nationale manifestatie aan op 7 oktober.  Niet slecht gezien want  na het overleg  kwamen de vakbonden van een kale reis thuis. En tot overmaat van ramp pakte de federale regering in de vakantie uit met een taxshift die niets te maken had met wat de vakbonden daarover in gedachten hadden.

Zeven oktober komt ondertussen erg dicht bij. Het moet ‘erop’ zijn die dag. Dus hebben we nog bergen werk te verzetten.
Wat we te doen hebben, lees je hier verder in een persoonlijke reflectie van Jozef Mampuys die eind augustus op DWM verscheen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!