De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vastgoed en een foute visie

Vastgoed en een foute visie

dinsdag 13 december 2016 14:52
Spread the love

Opgelet, als u ouder bent dan 45 en u bezit veel, dan bent u het waarschijnlijk niet eens met de volgende standpunten in deze tekst. Toch raad ik u aan om deze verhelderende boodschap te lezen, de tekst is naar u gericht.

Solidariteit, gevoel van een-zijn met anderen; saamhorigheid. De babyboomers en de generatie X zijn verblind door hun eigen luxe, sommigen toch. Ze beschikken over te veel macht en te veel bezit(grond, panden, grondstoffen). De grootste beslissingen worden door hun gemaakt. Daarom veranderd er te weinig en te traag. Daardoor ontnemen ze jongeren hun toekomst. Hun generatie stond voor maximalisering. Het maximaliseren van het eigen bezit, het maximaliseren van de productie en het maximaliseren van menselijk kapitaal. De gevolgen van dat beleid zijn misschien wel onomkeerbaar. Het gevolg is dat deze maatschappij ook niet afgestemd is op de noden van de generaties die na hun komen.

Er staan te veel panden, huizen en winkels leeg. Het kunstmatig hoog houden van vastgoedprijzen. Privatisering en vermarkting van de openbare ruimte is nog altijd waar deze maatschappij naartoe gaat, een spijtige en catastrofale zaak!!! De Nederlands-Duitse ondernemer, architect en visionair Thomas Rau spreekt over het einde van bezit en hij heeft dubbel en dik gelijk. De maatschappij moet ten dienste staan van iedereen en niet voor enkelen die momenteel veel te veel bezitten. Generatie X en de babyboomers moeten dringend minder plaats innemen. Stel uzelf de vraag waarom zou ik aanspraak kunnen maken op zoveel m²? Is dat de reden waarom u een deel van de planeet uzelf toe-eigent? De Aarde is weldra niet meer te koop. Tijden veranderen weet u wel… Als oplossing stel ik voor dat u in de toekomst eigendom leaset van het Koninkrijk België. U gaat meer moeten beginnen delen…

Bronnen:
http://www.tijd.be/netto/vastgoed/Koop_eens_een_leegstaande_woning.9807222-1625.art?ckc=1&ts=1481636875
http://www.gondola.be/nl/news/retail/bijna-1-op-de-10-winkels-staat-leeg
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160624_02356147
http://www.knack.be/nieuws/belgie/na-het-optima-schandaal-6-lessen-voor-de-toekomst/article-opinion-762369.html
http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2015-2016/einde-van-bezit.html
http://derijkstebelgen.be
http://www.humo.be/humo-dossiers/304885/corruptie-bij-de-regie-der-gebouwen

take down
the paywall
steun ons nu!