De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(vaccin)updates als business model

dinsdag 17 augustus 2021 19:27
Spread the love

Met de digitalisering kwam de kapitalistische globalisering in een stroomversnelling. Momenteel, als gevolg van een shock-doctrine, lijkt een dystopie in de maak. Update-verplichtingen en tech-controle waar niet aan te ontkomen valt.

 

“Je moet aandachtig zijn in wat je doet, farmaceutische bedrijven willen zaken doen. Ze willen voor altijd vaccins verkopen voor iedereen. We moeten bekijken of het nodig is”. Het zijn de woorden van Andrés Manuel López Obrador, de linkse president van Mexico op een persconferentie 27 juli. De Mexicaanse secretaris van volksgezondheid Hugo López-Gatell had het over “een krachtige opiniecampagne vanwege farmaceutische bedrijven, nationaal en internationaal. Er wordt ingezet op drie thema’s; vaccineren van minderjarigen, derde dosis en varianten. Het gaat niet meer om wetenschap…”  Beide heren hadden het over het het al dan niet vaccineren van minderjarigen. Het toont aan dat één vaccin de lente niet brengt.

 

Met de derde dosis waarover steeds meer sprake dreigt een doemscenario uit te komen. Vaccin-updates om te mogen participeren aan het sociale leven of zelfs om te mogen werken (ondanks het recht op arbeid, vastgelegd in de Universele verklaring van de rechten van de mens, in 1948). De groene QR-code waarover de meeste mensen momenteel beschikken zal ge-update moeten worden. Jaarlijks of tweejaarlijks. U moet mee. Ook andere zaken kunnen via de QR-code worden geïnstalleerd. Zo kan een voetbalhooligan niet meer met zijn specifieke code in een voetbalstadion, een pedofiel kan niet meer in een zwembad, een vechtersbaas mag na agressie op een chirofuif geen evenementen meer bezoeken voor een bepaalde tijd, etc. Handig toch de vooruitgang.

Ondertussen zijn we allemaal volledig afhankelijk van de smartphone, die na twee jaar kapot gaat en moet ge-update worden door een nieuwe te kopen. Een smartphone is een basisbehoefte als water geworden. Betalingen gaan enkel nog via dit toestel, cash geld is immers onhygiënisch. Elke betaling dat u doet staat geregistreerd in een databank.  Iemand die schulden heeft kan niet meer betalingen doen dan enkel basisproducten, een  alcoholverslaafde kan geen alcohol meer kopen indien de rechter dat beslist etc.

 

Voor globalisten geldt hoe meer mensen bereiken hoe beter. Terwijl coca-cola, Mc-Donalds of de tabaksindustrie een ruim, maar niet integraal bereik hadden, is het de olie industrie al meer gelukt een groot deel van de economie en de consumenten afhankelijk te maken. Maar het echte globalisme kwam met de digitalisering. Updates, nieuwe tools, je moet mee. En het volk, dat snakte naar zijn scherm.

Na de updates van je computer zijn er nu dus de updates van je vaccinstatus in de maak zo lijkt het. Zij die de macht hebben over deze technologieën, digitale of medische, hebben ongezien veel macht over de mensheid. Over een uit de hand gelopen kapitalisme gesproken.

 

UPDATE:

Wie dacht dat het bij éénmalige vaccinatie zou blijven komt bedrogen uit. Complotdenkers krijgen wederom gelijk. Zo hebben zowel Kroatië als Oostenrijk beslist dat de vaccinatiepas 270 dagen geldig is na de laatste vaccinatie. Mensen die in januari zijn gevaccineerd moeten dus in oktober al weer een boostershot krijgen om deze landen vrij binnen te mogen.

https://www.independent.ie/life/travel/travel-news/boosters-for-holidays-twoeuropean-countries-have-set-vaccine-expiry-dates-for-travellers-40771024.html

 

 

 

 

 

 

E7xpk-pXIAIrlGy

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!