De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Strijdbare 1 mei in Brussel

Strijdbare 1 mei in Brussel

dinsdag 4 mei 2021 15:37
Spread the love

Op 1 mei waren er in Brussel verschillende strijdbare acties. Wij beperken onze verslaggeving tot twee daarvan: in de voormiddag een bijeenkomst op het De Brouckereplein,, in de namiddag aan het Luxemburgplein voor een Europees minimumloon.

Actie op het De Brouckereplein

Tot deze actie werd opgeroepen door een 30-tal organisaties: o.a. vakbonden, organisaties van mensen zonder papieren,  feministische militanten, militanten voor rechtvaardige fiscaliteit enz. Er waren een paar honderd mensen aanwezig. Ook LEF was er bij.   Onze woordvoerder benadrukte de noodzaak om de dwangbuis van de wet van 1996 te doorbreken. Deze wet in een onaanvaardere beperking van de onderhandelingsvrijheid van de vakbonden, voor de o zo noodzakelijke verhoging van de (vooral lage) lonen.

Beelden van de actie

Marie Jeanne Vanmol maakte volgend beeldverslag https://vimeo.com/channels/leffge

Actie op het Luxemburgplein voor Europese minimumlonen

Op initiatief van de Algemene Centrale van het ABVV en de nederlandse vakbond FNV kwamen daar een 50 tal militanten bijeen.

De zender RTL maakte daarvan een goed verslag. Zie https://www.rtl.be/info/video/779485.aspx

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!