De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Sit-in voor Palestina KU Leuven
LAP

Sit-in voor Palestina in universiteitshal KU Leuven

woensdag 6 december 2023 16:15
Spread the love

Deze middag hebben ca 50 mensen een sit-in voor Palestina gehouden in de universiteitshal van de KU Leuven. Voorbije vrijdag had een delegatie studenten een tweede overleg met vice-rector Peter Lievens en met Ludo Froyen, voorzitter van de ethische commissie ‘dual use, military use and misuse of research’ van de KU Leuven. In dat overleg is de KU Leuven geen millimeter afgeweken van zijn oorspronkelijke standpunt van ‘neutraliteit’. “Als je neutraal blijft tegenover een bezettende militaire supermacht en een bezet volk waartegen een genocide plaatsvindt, kies je de facto partij voor de bezetter, Israël in dit geval.

De KU Leuven is zelfs niet bereid om de eis voor een staakt-het-vuren te onderschrijven. Dat vinden we laf en schandelijk voor een academische instelling.” zegt Tobias Van Os, woordvoerder van de Leuvense Actiegroep Palestina. De KU Leuven wil niemand voor het hoofd stoten, aldus de vice-rector. Maar deze laffe houding is een slag in het gezicht van vele studenten en academici, niet alleen Palestijnse. De KU Leuven mag zich aan meer acties verwachten, zolang de universiteit de banden met Israëlische academische instellingen niet doorknipt. Die universiteiten ondersteunen de genocide tegen de Palestijnen door intensief samen te werken met het Israëlische regime en leger.

De actie werd georganiseerd door KUL4Palestine, Comac, intal Leuven en de Leuvense Actiegroep Palesti

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!