De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Russische inlichtingendiensten: VS mengt zich in verkiezingen in EU-staat

Russische inlichtingendiensten: VS mengt zich in verkiezingen in EU-staat

vrijdag 29 september 2023 01:20
Spread the love

Washington zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat een loyale regering aan de macht blijft in Slowakije, zo beweert Moskou.

Bron: US meddling in EU state’s election – Russian intelligence
28 september 2023

De VS zijn bereid tot het uiterste te gaan, inclusief chantage en omkoping, om ervoor te zorgen dat de zittende regering de komende verkiezingen in Slowakije wint, aldus de Russische Buitenlandse Inlichtingendienst (SVR).

In een persbericht op donderdag beschuldigt SVR-directeur Sergey Naryshkin het Witte Huis ervan zich steeds intenser te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van Slowakije omdat er in dit Midden-Europese land dit weekend parlementsverkiezingen op til zijn.

De oppositie in Slowakije heeft overduidelijk gemaakt dat zij niet meer slaafs het leiderschap van de VS zou volgen als zij verkozen zou worden, en volgens de SVR maakt zij een goede kans om als winnaar uit de bus te komen.

Om dit laatste te voorkomen “zond het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken instructies naar verschillende van zijn Europese bondgenoten om gericht samen te werken met lokale politieke en zakenkringen”, zo beweert de Russische inlichtingendienst. Washington zou daarbij groen licht hebben geven voor het gebruik van methoden zoals chantage, bedreigingen en omkoping.

De SVR beweert ook dat de VS de leider van de partij “Progressief Slowakije”, Michal Simecka, tevens de vice-president van het Europees Parlement, al de opdracht heeft gegeven om een “kabinet te vormen dat volledig loyaal is aan Washington”, mocht zijn partij zegevieren.

Als we deze realiteiten in ogenschouw nemen, kunnen de komende verkiezingen in Slowakije nauwelijks worden gezien als een democratische uiting van de wil van het volk, en vrij van externe invloeden”, besluit de SVR.

Verwijzend naar een anonieme medewerker van de Europese Commissie meldde Politico in juni al dat Brussel vreesde dat een mogelijke overwinning voor de partij “Direction – Slowaakse Sociaal-Democratie” van voormalig premier Robert Fico een “ramp” zou betekenen voor de EU-lijn inzake de sancties tegen Rusland en de voortdurende defensiehulp aan Oekraïne.

NAVO-lid Slowakije heeft Kiev voorzien van gepantserde personeelsvoertuigen (APC’s), houwitsers en zijn volledige vloot van MiG-29 straaljagers daterend uit het Sovjettijdperk. Fico heeft echter duidelijk gemaakt dat hij die steun zal beëindigen als hij weer aan de macht komt. Hij heeft ook de noodzaak van economische maatregelen tegen Moskou in twijfel getrokken.

Uit een recente opiniepeiling in opdracht van het Slowaakse TV-station JOJ 24 bleek dat “Progressief Slowakije” en “Direction – Slowaakse Sociaal-Democratie” verwikkeld zijn in een nek-aan-nek race, met respectievelijk 18% en 17,7% van de potentiële stemmen.

Bron: [GECENSUREErt].com
Delen op sociale media toegelaten.

[GECENSUREErt].com is gecensureerd op last van de Europese Commissie, voorgezeten door onverkozen ijskoningin en VS-agent Ursula von der Lügen en haar neokoloniale hofnar en VS-slippendrager Josep Borrell. Deze voorafgaandelijke en ongrondwettelijke perscensuur is gemakkelijk te omzeilen. Zonder extra ingreep moet het mogelijk zijn bovenstaande URL’s/pagina’s te bereiken en de content te bekijken/beluisteren.

Mocht het niet lukken, doe dan een internet-opzoeking naar “censorfree dns servers” en hoe u de DNS-instellingen van uw computer(-netwerk) kan aanpassen.

Een programmaatje dat hierbij nuttig kan zijn is bv ‘DNS jumper‘. Er bestaan ongetwijfeld nog tientallen gelijkaardige programma’s.

Lees eventueel ook onze eerdere bijdrage op DWM: “Wat is het fijn burger in een land met pers- en internetcensuur te zijn“.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!