De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Reizigersorganisatie tevreden met solidarteitsactie openbaarvervoermaatschappijen
Opinie - TreinTramBus

Reizigersorganisatie tevreden met solidarteitsactie openbaarvervoermaatschappijen

Reizigersorganisatie TreinTramBus is verheugd met de positieve actie die de NMBS, TEC, De Lijn en MIVB gezamenlijk lanceren voor de slachtoffers van de overstromingsramp, die vooral delen van Wallonië erg trof. De maatschappijen bieden een ‘Vrijkaart Solidariteit’ aan: een gratis openbaarvervoerbewijs, geldig op alle netten van het openbaar vervoer in ons land, tussen 25 augustus en 31 oktober.

dinsdag 17 augustus 2021 16:56
Spread the love

 

“Voor veel mensen in de zwaar getroffen gebieden is dat toch al een beetje een verlichting van hun leed. Iedereen heeft kunnen zien hoeveel auto’s er vernield zijn in de overstromingen. Door de coronacrisis is het aanbod van nieuwe wagens erg beperkt, nog los van het feit dat veel slachtoffers geen geld hebben om een nieuwe wagen te kopen. In deze situatie vervult het openbaar vervoer een vitale rol in de mobiliteit van veel mensen”, zegt woordvoerder Peter Thoelen. “Deze vrijkaart is een mooie geste na de zware inspanningen die de jongste weken al geleverd werden om het spoornet te herstellen”.

TreinTramBus geeft een pluim aan de openbaarvervoermaatschappijen. Peter Thoelen: “Dit maakt duidelijk dat, mits politieke wil en efficiënte samenwerking, het openbaar vervoer in ons land een snelle sprong voorwaarts kan maken. Het eengemaakte vervoerbewijs, wat de Vrijkaart Solidariteit in wezen is, kun je na deze eenmalige actie behouden en tegen betaling beschikbaar maken voor alle binnenlandse reizigers en toeristen. Daarmee wordt het openbaar vervoer nemen veel eenvoudiger en dus aantrekkelijker voor iedereen. Daar moeten we naartoe, want een sterkere rol voor het openbaar vervoer is een belangrijke hefboom om  de klimaatcrisis te beheersen”.

De reizigersorganisaties in ons land pleiten al lang voor tariefintegratie, zodat je met één kaart of abonnement gebruik zou kunnen maken van alle bussen, trams, metro’s en treinen in ons land of in een ruime zone rond de steden. Een dagkaart, geldig op alle openbaar vervoer in het hele land, past bijvoorbeeld in die visie.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!