De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ayranaction

Rechtse studenten “gemilkshaked” in Gent

dinsdag 10 september 2019 10:57
Spread the love

Afgelopen maandagnacht was het onrustig in het centrum van Gent. Studenten van de rechtse studentenvereniging KVHV (bekend van o.a. ex-quaestor Dries Van Langenhove) werden bekogeld met ayran, een Turkse melkdrank. Dit doet denken aan de trend uit Groot-Brittannië, waar eerder extreem-rechtse politici milkshakes over zich heen kregen.

“We gooien ayran om op ludieke wijze te protesteren tegen het melkmuil-fascisme van het KVHV” aldus een van de betrokkenen. De aanleiding van de confrontatie was de zomercantus van KVHV-Gent in café ‘Het Gouden Mandeke’.

Eerder werd een gepland debat met Dries Van Langenhove afgelast door een negatief veiligheidsadvies van de Gentse politie. Het is onduidelijk of het KVHV-debat van 26 september met Van Langenhove aan de UGent kan doorgaan.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!