De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rahul Gandhi (Voorzitter Congrespartij) veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf

donderdag 23 maart 2023 12:19
Spread the love

In India is het rechtsysteem zo corrupt als wat. Hier werd deze morgen Rahul Ghandi veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor de uitstpraak: ‘alle dieven in dit land dragen de naam Modi’. Modi is de eerste minister van India en Rahul maakte deze uitspraak in 2019 voor een publieke samenkomst. Nu krijgt hij twee jaar gevangenisstraf voor blasfemie en een kans op hogerberoep.

Gandhi is de enige waardige presidentskandidaat van de heroplevende Congrespartij. Hij is de kleinzoon van Indira en komt uit het nest van de Gandhi-Nehru familie. De leden van de BJP noemen hem een fake omdat hij geen echte afstammeling van Gandhi meer zou zijn en deze familie was nog altijd een zeer populaire dynastie die na de koude oorlog de macht verloor.

Het is duidelijk dat er willekeur heerst in India, er worden lukraak dissidenten opgepakt. We zitten nu wel aan een dieptepunt met de veroordeling voor blasfemie van Gandhi.

Toch is hier een basis voor omdat er ook een parlementair uit Tamil Nandu rondloopt die Stalin heet, deze vervult een belangrijke rol in de Indiase politiek. Stalin en Gandhi lijken op hun beurt enorm op Saddam Hussein… Daarmee dat Modi op hete kolen zit.

Waar er vroeger verschillende godsdiensten naast elkaar leefden in India, trekt nu het Hinduisme de dominante kaart. Enkele maanden geleden was het dertig jaar geleden dat de Hindu’s een moslimschrijn hebben omgebouwd tot hindutempel. Daar begonnen de problemen.

De vraag is nu hoe actief de landen van het Midden-oosten in India zijn. De Congrespartij wordt gesteund door de Indische Moslims en in de Golf werken veel Indiërs in het tourisme en woont er een hele diaspora. Hoe gaan deze landen en deze diaspora zich gedragen als het echt misloopt in India. Het is zelfs niet ver.

Bron:

Live verloop van de veroordeling

 

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!