De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Protest tegen nieuwe mediawet in Oekraïne

Protest tegen nieuwe mediawet in Oekraïne

dinsdag 21 februari 2023 11:00
Spread the love

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van de oorlog in Oekraïne schreef ik twee stukken voor Apache, de website voor onderzoeksjournalistiek.
Het ene handelt over de nieuwe mediawet in dat land die de greep van de machthebbers over de berichtgeving sterk vergroot en waartegen vanuit journalistenmiddens sterk geprotesteerd wordt. Dit eerste stuk werd vandaag gepubliceerd en wordt gratis aangeboden: https://www.apache.be/2023/02/21/oekraiense-mediawet-brengt-democratie-gevaar
In het tweede stuk, dat je over enkele dagen bij Apache kan lezen, beschrijf ik hoe zwaar de media in Oekraïne te lijden hebben onder het oorlogsgeweld. Liefst één op drie mediabedrijven – vooral lokale – zette de activiteiten tijdelijk of definitief stop.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!