De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Protest tegen lezing Van Langenhove in Leuven

Protest tegen lezing Van Langenhove in Leuven

zondag 25 februari 2024 14:09
Spread the love

Ik steun het protest tegen de lezing die Dries Van Langenhove deze woensdagavond in Leuven geeft op uitnodiging van het extreem-rechtse NSV. Van Langenhove is de exponent van de actuele extreemrechtse haatpolitiek tegen de aanwezigheid van vreemdelingen in ons land. Het openbaar ministerie vorderde op 9 januari van dit jaar voor Van Langenhove één jaar cel voor inbreuken op de racisme- en negationismewetgeving en één jaar cel voor het bezit van pepperspray.

Op de uitspraak is het nog wachten. De NSV is overigens het studentenclubje dat in april vorig jaar de Oostenrijkse nazi Martin Sellner in Leuven uitnodigde. Het was dezelfde Sellner die in november in Potsdam op een vergadering zat met politici van de Alternative für Deutschland waarin gesproken werd over de ‘remigratie’ van miljoenen migranten uit Duitsland naar hun land van herkomst, iets waar de afgelopen maanden al honderdduizenden Duitsers tegen betoogd hebben. Wedden dat DVL het betreurt dat ook hij niet aanwezig was op die vergadering?

De link naar de petitie tegen de komst van Van Langenhove

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!