De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Professor Michel Chossudovsky over de normalisatie van kernwapens

woensdag 5 juni 2024 01:46
Spread the love

Professor Michel Chossudovsky legt de normalisatie van kernwapens uit
Door Paul Craig Roberts, 4 juni 2024

Bron: “Professor Michel Chossudovsky Explains the Normalization of Nuclear Weapons

Video: Hiroshima-Nagasaki Dress Rehearsal. The Dangers of Nuclear War. Michel Chossudovsky with James Corbett

Er bestaat thans in de VS een enorme industrie gefinancierd met 1,3 biljoen USD die “bruikbare” kernwapens ontwikkelt. Allerlei particuliere contractanten, wetenschappelijke laboratoria en het Pentagon zijn erbij betrokken. Met andere woorden, het gigantische bedrag wordt wijd uitgesmeerd, wat resulteert in een breed en machtig geïnstitutionaliseerd belang dat nucleaire ontwapening voorkomt.

Professor Chossudovsky wijst erop dat de politici die deze doemscenario’s financieren geen idee hebben van de gevolgen van het gebruik van kernwapens (waarvan sommige zijn uitgeroepen tot “vredeswapens”) en dat er sprake is van verwaarlozing van de risico’s die kunstmatige intelligentie met zich meebrengt.

Het is beangstigend dat 80 jaar geleden, toen de VS een monopolie op kernwapens hadden, de VS een oorlogsplan ontwikkelden om genocide te plegen op de Sovjetbevolking met behulp van 200 kernbommen op 66 steden. Dit, de zinloze en immorele vernietiging van Hiroshima en Nagasaki, en de huidige roekeloze provocaties, zoals aanvallen op het Russische vroegewaarschuwingsysteem en de langeafstandsraketten voor aanvallen diep in Rusland, gedoneerd aan Oekraïne maar bediend door de VS/NAVO, moeten Rusland het ergste van het Westen doen verwachten.

Het Westen heeft Rusland tot het punt gedreven waarop Poetin het Westen heeft gewaarschuwd om zich terug te trekken zoniet worden de kernwapens uit de kast gehaald.

De ergste crisis in de menselijke geschiedenis is nu, en de westerse volkeren zijn zich er niet van bewust dat elke westerse politieke leider, met uitzondering van de Hongaarse premier Orbán, hen naar de vernietiging aan het leiden is.

———————————————————————————————–
Hiroshima-Nagasaki Dress Rehearsal. The Dangers of Nuclear War. Michel Chossudovsky with James Corbett

Door Prof. Michel Chossudovsky en James Corbett

Vandaag is Michel Chossudovsky van GlobalResearch.ca bij ons om zijn recente artikel te bespreken: “De ‘generale repetitie’ voor Hiroshima en Nagasaki: Oppenheimer en de geheime ‘Doomsday Blauwdruk’ van het VS-Ministerie van Oorlog van 15 september 1945 om ‘de Sovjet-Unie van de kaart te vegen'” (zie link onderaan).

We praten over het oorspronkelijke, genocidale plan van het Amerikaanse ministerie van Oorlog voor een genocidale nucleaire slachting van de Sovjets, hoe dat plan tot op de dag van vandaag is voortgezet, de existentiële dreiging van een nucleaire holocaust en de vooruitzichten voor een anti-oorlogsbeweging die daadwerkelijk het militair-industriële complex kan weerstaan.

klik op de afbeelding om de video te starten. duur: 56min 52sec

Voor meer details zie:

De Hiroshima Nagasaki “generale repetitie”: Oppenheimer en het geheim van het Amerikaanse ministerie van Oorlog 15 september 1945 “Doomsday Blueprint” om “de Sovjet-Unie van de kaart te vegen” , door Prof Michel Chossudovsky, 28 april 2024 (alle artikels van Globalresearch.ca zijn beschikbaar in machinevertaling in het nederlands).

(te klasseren onder: “Het ware gelaat van de schurkenstaat“)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!