De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

foto ACV Puls

Personeel Brussels Airlines staakt voor betere rusttijden en verloning

Op 28 februari verzamelde een groep van ongeveer honderd stewards van Brussels Airlines zich in de vertrekhal van Zaventem. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij is vandaag in staking gegaan om een krachtig signaal naar de directie te sturen: ze eisen een verbetering van hun loon en rusttijden. Als er geen verbeteringen komen, dreigt de staking nog twee dagen voort te duren.

woensdag 28 februari 2024 16:02
Spread the love

De staking is geen plotselinge actie, maar past in een reeks van onderhandelingen tussen de directie en het personeel. De werknemers hopen oprecht op een degelijk voorstel van de directie, aangezien de kwesties die vandaag spelen al maandenlang onopgelost zijn gebleven.

Jolinde Defieuw, vakbondsverantwoordelijke van ACV Puls, hoopt alvast op een constructieve houding van de directie: ‘Wij zijn altijd bereid tot dialoog, op voorwaarde dat de directie de uitdagingen voor het personeel ernstig neemt.’ De vakbond geeft aan bereid te zijn tot verdere acties, mocht de directie geen constructieve voorstellen doen.

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!