De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Over de politiewerking wordt iets ENORMS verzwegen

Over de politiewerking wordt iets ENORMS verzwegen

woensdag 9 december 2015 23:37
Spread the love

Besidder de impact van hun interne afspraken. 

De korpsleden moeten solidair zijn ondereen.  

Mits enig doordenken worden door zulke houding burgers, die verkeerd werden aangepakt, daardoor in hun rechten geschaad.

Immers door die quasi eed van solidariteit zal geen agent tegen een andere getuigen.  Er wordt dus dwangmatig gelogen omwille van ?  ja wat.

Deze vorm van defensieve soldariteit geeft voedingsbodem ( ze kunnen ons niet pakken) en vormt de diepe structureel verkeerde oorzaak van al de slechte werken van de politie die nu aan versnellend tempo de media halen.  Jammer geven ze enkel de feitjes.  

Als een mens ten onrechte verkeerd of te hard werd behandeld staat hij, de gemolesteerde, alleen.  Men moet er rekening mee houden dat er meestal geen burger- getuigen ( de agenten letten daar manifest op) konden toekijken. 

En dan nog.  De omstaander blijft bang te getuigen.  Hij gelooft geenszins hun slogan  “de politie mijn vriend”.

De rechters.  Ze moeten de beamten wel geloven.  Zie het verderfelijke mechanisme, de leugenaar wordt geloofd en de waarheidsprekende gemolesteerde wordt niet geloofd.  Hou me tegen . . 

En de burgemeester ( hoofd ! van de korps) speelt die spellekes mee en doet zeker niets.  Trek het na, collega’s  komaan.

ALS DAT niet iets is dat STRUCTUREEL moeten worden gewijzigd…. En in de media aandacht moet krijgen.

IK ben bang van de wraak van hen.

Dit moest er maar eens uit, na al die jaren frustratie.

take down
the paywall
steun ons nu!