De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ook aandacht voor lokale auteurs tijdens Leuvense boekenfestival Druk in Leuven

Ook aandacht voor lokale auteurs tijdens Leuvense boekenfestival Druk in Leuven

zaterdag 6 april 2024 13:17
Spread the love

Tijdens het boekenfestival dat Leuven van 26 tot 28 april organiseert is er ook aandacht voor het werk van lokale auteurs.
In café Libertad in de Muntstraat kan U op zaterdag 27 april van 14 tot 18h terecht voor ontmoetingen met volgende auteurs:
Voor meer inlichtingen kan u bij mij terecht: luc.vanheerentals@telenet.be. Ik coördineer dit event.

-14-16h

1.JAN LOENDERS, Leuvens filosoof, gelovige, doorzetter en fervent wandelaar en werkte zichzelf na een verblijf in de psychiatrie 13 jaar geleden eigenhandig op tot natuurgids voor een 10-tal organisaties binnen de zorgsector. Hij gaf reeds drie boeken uit, waaronder twee wandelgidsen en één kunstboek..
-Wandelboek: ‘De mooiste wandelingen van Jantje Wandelaar/Deel 1 en 2’
-Kunst- en geloofsboek: ‘Tempels van Jan’.
-contact: janloenders1@yahoo.be of www.janloenders.be

2.VINCENT C. POINET betreurde dat er bijna geen anderstalige fictie bestond waarin zijn geboortestad Leuven een rol speelt en schreef daarom een Engelstalige urban fantasy serie in een lokale Leuvense setting. Hij werkt als leerkracht katholieke godsdienst wat inspirerend was voor zijn meeslepend epos over de dood, de ziel en het hiernamaals.
– Chronicle of Death (book 1 of Chronicles of the Horsemen) (https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464502787)
– Chronicle of Life (book 2 of Chronicles of the Horsemen) (https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464893984)
–contact: vcpoinet@gmail.com

3.LUC VANHEERENTALS is zelfstandig journalist en schrijft momenteel voor De Juristenkrant, De Journalist, Apache, RandKrant en Dewereldmorgen. Hij is ook de auteur van een tiental boeken. Zijn meest recente uitgaven zijn
-Het Woord bij de Daad, met verslag van debatten in het Groot Ongelijk over klimaat, milieu, mobiliteit, migratie en wonen.
-Betaalbaar wonen in Leuven.
-contact: luc.vanheerentals@telenet.be

4.FILIP BASTIEN studeerde wiskunde en informatica in Leuven. Zijn debuut ‘Winteruren’, een oorlogsroman, werd bekroond met een Indie Award. In ‘De laatste zeppelin’ bracht hij zijn ouders weer tot leven en liet hij hen een gek avontuur beleven.
-contact filip.bastien@gmail.com

5.Crossover kunstenares MIRA BORGHS heeft gedichten en teksten voor kinderen en volwassenen uitgegeven in België, Nederland, Engeland en Ierland. Tekst en beeld zijn sterk verbonden in haar werk. ‘Wanneer het licht binnen valt. Kortverhalen over zoektochten naar liefde, geluk en de waarheid in bevreemdende werelden’ is de titel van haar jongste boek.
-contact: miraborghs2000@yahoo.co.uk en www.miraborghs.com.

6.DANNY CARLEER schreef de afgelopen jaren boeken over het verzet tijdens WOII zoals ‘Zij hadden wel hun redenen’ en ‘Een pakje voor vader’. In samenwerking met Het Groot Ongelijk bracht hij in 2023 ‘De strijd langs lijn 53’ uit. Hij schrijft ook de maandelijkse brochures voor de activiteiten in het kader van de Peter Pauwels Campagne.
-contact: dannycarleer@gmail.com

7.JAFAR ROUCHAN EN RIA VAN DE VELDE schreven ‘Pottenkijken bij Rouchan’, het eerste Nederlandstalig kookboek van Syrisch-Koerdische gerechten. Rouchan werd geboren in het Syrische Shadere en kwam in 1997 naar België. Ria helpt als vrijwilliger anderstalige nieuwkomers hun Nederlands bij te schaven.
-contact: akram hamo xamoakram@hotmail.com

8.DIDI DE PARIS is sinds jaar en dag actief als podiumbeest en auteur van talrijke pennenvruchten. In elk van zijn boeken is een prominente rol weggelegd voor Leuven. Hij is ook auteur van het Leuvens stadslied en werkte mee aan de cd ‘Let mee ziel’.
-contact didi.deparis@telenet.be, te boeken via https://www.auteurslezingen.be/didi-de-paris

9.STEVEN SCHOORENS is kunstenaar-bricoleur die met zijn eerste boek ‘Monomotapa’ een wereld schiep waarbij zelfs Alice verwonderd zou opkijken bij haar terugkeer uit Wonderland. Het is een boek vol bizarre wezens en verhaallijnen dat door de vele illustraties ook een visueel spektakel geworden is.
-contact: schoorens.steven@hotmail.com

16-18h

1.DANNY DE RAYMAEKER is een ex-bankier die onder het pseudoniem Daniel Draym Engelstalige historical fantasy schrijft. Hij bracht zijn debuutroman Dream Whisperer uit in 2020, waarvan dit jaar een tweede, gereviseerde editie verscheen. Het is het eerste van wat een zesdelige reeks moet worden, The Fleming Chronicles.
-contact: danny.deraymaeker@gmail.com>

2.Historicus JAAK BREPOELS is een voormalig leraar geschiedenis, sp-a-gemeenteraadslid en schepen van de stad Leuven. Naar aanleiding van het WK Wielrennen in september fietste hij met Leuven en koers als ‘lead-out’ voor intellectuele en effectieve kuitenbijters door anderhalve eeuw wielergeschiedenis. Eind 2023 voltooide hij een tweedelig overzicht van ‘Leuven. Een politieke en sociale geschiedenis’ (1786-2018).
-contact: jaak.brepoels@telenet.be

3.LU RONG schreef het boek ‘Cotton fields in Xingjiang’ over de jeugdjaren van haar moeder in China die samen met 1100 andere stadstieners aan de transformatie van de Xingjan-woestijn heeft gezwoegd.
-contact: ronglu1212@hotmail.com

4. PIETER MALLIET. Gegrond in een poreus in elkaar overvloeiende naturalistische en symbolistische zienswijze ontplooit zich in ‘Naam- en Eindeloos. Verhalen uit Rikansalla’ een realiteit waar naast de dagdagelijkse routines onder meer ook punkrock, populaire cultuur, surrealisme, beat, toeval (?), cult- en wereldliteratuur en de onvermijdelijke Poolster de dienst uitmaken. Volg de nieuwe ontwikkelingen op https://naameindeloos.blogspot.com. .
-contact: pietermalliet@hotmail.com

5.HILDE DEVOGHEL EN WILLY BOGHE. Op basis van het handgeschreven oorlogsdagboek van Louis Boghe (vader van Willy) ontstond in meerdere stappen een authentiek verhaal. Het boek ‘Oorlogsdagboek van een minderjarige boerenzoon’ geeft een goed beeld van de oorlogsjaren 1940-45 in de regio Leuven.
-contact: willy.boghe@skynet.be>

6.NATHALIE VAN RENTERGHEM is mede oprichter van het improvisatietheatercollectief Inspinazie waarmee ze naast podiumwerk ook pionierde op vlak van toegepaste improvisatie. In haar werk als communicatietrainer en teamprocesbegeleider zet ze technieken en principes uit de improvisatiekunst in voor betere samenwerking, sterker leiderschap en meer co-creativiteit. ‘Improviseren: communiceren zonder voorschrift’ is de titel van haar boek.
-contact: nathalie@timtheater.be

7.WILFRIED RENTMEESTERS is fotograaf. Na een carrière bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is hij nog steeds actief als fotograaf-kunstenaar. Vorig jaar bracht hij in eigen beheer een fotoboek uit met als titel ‘Konijn. 40 jaar fotografie’.
-contact: wilfried.rentmeesters@telenet.be

8.JAN PERQUY is dichter en schrijver. Hij heeft twee boeken op zijn actief: ‘De geknipte nagels’ en ook ‘Afscheid op de stoel’ (uitgeverij Boekscout). Het eerste bevat gedichten, het tweede verhalen.
-contact: jan.perquy@hotmail.be

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!