De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NewB bank & verzekeringen verwelkomt nieuwe klanten en coöperanten
NewB

NewB bank & verzekeringen verwelkomt nieuwe klanten en coöperanten

Vanaf vandaag opent NewB de deuren voor nieuwe klanten. ZIj kunnen individuele of gemeenschappelijke zicht- en spaarrekeningen en rekeningen voor minderjarigen openen. Daarnaast biedt NewB groene termijnkredieten aan. Iedereen is voortaan welkom als klant bij NewB, op voorwaarde dat wie nog geen coöperant is, dat wel wordt. Ter gelegenheid van de publieke opening biedt de bank opnieuw coöperatieve aandelen aan.

vrijdag 23 april 2021 11:02
Spread the love

 

Tijdens de voorbije weken kregen de coöperanten een uitnodiging om een rekening te openen.12.594 klanten openden samen al 20.920 zicht- en spaarrekeningen.

“Als deze crisis ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat de economie weer lokaler moet worden georganiseerd. Dat impliceert ook dat de financiën van die economie lokaal en democratisch beheerd worden door haar gebruikers.” – Bernard Bayot, voorzitter van NewB

Vrije bijdrage

Klanten van NewB kiezen zelf hoeveel ze betalen voor het gebruik van hun zichtrekening, in de wetenschap dat zij zelf eigenaar zijn van de bank en dat de kost voor NewB ongeveer 2 euro per maand bedraagt. Op die manier betalen mensen die dat kunnen iets meer, zodat minder bemiddelde klanten iets minder hoeven te betalen. De beslissing tot deze vorm van tarifering is gebaseerd op de resultaten van een tarievenenquête bij de coöperanten waarop 15.000 mensen reageerden.

Bankkaart volgt in de zomer

De betaalkaart, gekoppeld aan de zichtrekening, is beschikbaar vanaf deze zomer. De kaart is een van de eerste die de diensten van Bancontact en Visa Debit combineert en wordt zowat overal aanvaard, ook online en het buitenland.

 

De bank werkt aan een aanbod voor professionele klanten en beleggingsfondsen, beide verwacht in de loop van 2021-2022.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!