De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Naomi Wolf over het corona passport: ‘dit is de ernstigste boodschap die ik ooit gegeven heb’.

vrijdag 2 april 2021 17:17
Spread the love

 

Wanneer u enkel de grote mediakanalen en de staatsmedia volgt lijkt het of er eensgezindheid is over de weg die we volgen momenteel. Toch leeft er wat achter de facade. Zo was de partij die het meest zetels won (+6) bij de verkiezingen in Nederland het zeer covid-sceptische Forum Voor Democratie.  Er zijn wel wat dissidente stemmen maar deze worden eerst genegeerd, dan ontkent of gesmoord. Denk maar aan Sam Brokken die zijn job kwijt raakte nadat hij 1 minuut en 49 seconde spreektijd kreeg op de openbare omroep. Vergelijk dat eens met de spreektijd die de media-virologen krijgen elke dag opnieuw. Heeft u al vaak een debat gezien omtrent de covid aanpak? Ik kan er mij welgeteld één herinneren (Annemans vs. De Ceulaer op De Afspraak). Dat is toch schandalig. Wij die onszelf democraten noemen, het vrije westen. Het is duidelijk, er mag maar één stem klinken. Dat was ook letterlijk hetgeen Van Ranst op een lezing in 2019 vertelde over hoe je een pandemie dient aan te pakken. Die lezing is ondertussen al tienduizenden keren bekeken op YouTube en er is zelf een korte documentaire over gemaakt vanuit covid-sceptische hoek. (1)

Toch zijn er meer dissidente stemmen dan u misschien zou vermoeden. Ook mensen met een progressief profiel. Eén ervan is Naomi Wolf. Zij participeerde in de Occupy beweging en verdedigde Jullian Assange en Edward Snowden. Wolf is doctor in de filosofie, auteur, feministe en was politiek adviseur van Bill Clinton en Al Gore.

Wolf verzet zich tegen de corona maatregelen zoals mondmaskerplicht en lockdowns maar vooral omtrent de invoering van een corona passpoort is ze fel. Dat noemt ze de weg naar tech-totalitarisme.  De twitterpagina (2) van Wolf staat vol met felle kritiek op het covid beleid en zoals het een echte covid sceptici beaamt is ook Bill Gates de door Wolf gebeten hond, getuige een tweet van gisteren; Did @BillGates and Melinda Gates get vaccinated? Can they prove it to me? 

 

In een zelfgemaakte video van 15 minuten vandaag gepost (3) geeft Wolf uitleg bij haar visie op de hedendaagse gebeurtenissen:

‘Sinds 2008 waarschuw ik al dat we in een soort van fascistisch regime kunnen terecht komen en het vaccinatiepasspoort is daar een laatste stap in. Het is de gevaarlijkste tool die in mijn leven is ontwikkeld, misschien zelfs in de geschiedenis van de mensheid. Iedereen moet over deze tool beschikken of je kan geen sociaal leven meer leiden, geen cultuur meer beleven of niet meer reizen. Het vaccinatiepasspoort is zoals het sociaal krediet passpoort in China met ‘goede burgers’ en ‘slechte burgers’. Vele tech bedrijven zoals Microsoft proberen de lucratieve contracten binnen te halen. Deze tech-bedrijven worden machtiger dan naties of de UN. Je kan vals-positief testen en uitgesloten worden uit de samenleving. Als je op café gaat en je logt in via het vaccinatiepasspoort gaan die gegevens naar een centrale databank. Zo ook van de mensen met wie je samen inlogt. Zo weet de databank met wie je aan tafel zat en waar u was. Dat kan handig zijn om weten voor de overheid moest het gesprek gaan over protesten die georganiseerd worden. Het corona verhaal zorgt voor een samenwerking tussen China en big-tech om de supermachten te worden en het westen te verzwakken. Er zal geen privacy meer zijn en er is geen ontsnappen aan. Op vier maanden tijd veranderde het sociale leven in Israël terwijl de UK en de VS nu bezig zijn met het vaccinatiepasspoort uit te rollen. Dit zijn cruciale dagen, steun mijn strijdt.’

 

 

Ik hoor weinig debat over zo’n belangrijke tool als het corona passpoort. Iedereen wil gewoon zijn vrijheid terug en de massa volgt de richtlijnen. Maar het mag duidelijk zijn dat er verschillende visies zijn. Het is pijnlijk dat slechts één visie mag gehoord worden. Denk maar aan de documentaire met Anne Morelli die verwijderd is door YouTube. Het is ook pijnlijk dat links zich heeft laten meeslepen en geen diepere analyse maakt van de zaken. In de plaats daarvan pleit ze, als vanouds, voor loonsopslag. Zo heeft links de sprong naar de 21ste eeuw wat gemist naar mijn inzien. Nochtans zou iedereen die zich links noemt The Shock Doctrine moeten hebben gelezen. Wel, het gebeurd opnieuw, nu, vlak voor uw neus en op ongeziene schaal.

 

(1) https://www.youtube.com/watch?v=LFXSlg7zjeU

(2) https://twitter.com/naomirwolf

(3) https://www.youtube.com/watch?v=DLBvPeZ26jk

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!