De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mentaliteiten veranderen (traag). Nu is het zover voor Zwarten. Van verzwegen Haïti-zege tot boete voor burgemeesterGuiliani.

Mentaliteiten veranderen (traag). Nu is het zover voor Zwarten. Van verzwegen Haïti-zege tot boete voor burgemeesterGuiliani.

zaterdag 16 december 2023 06:12
Spread the love
Headline in alle media: “Rudi Giuliani, die optrad als advocaat van Donald Trump, moet van de rechter 148 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan twee vrouwen die hij betichtte van verkiezingsfraude. Giuliani kondigt aan in beroep te gaan tegen de in zijn ogen ‘absurde’ veroordeling.”
 
De voormalige burgemeester van New York had twee Afro-Amerikaanse vrouwen vals beticht.
 
Zou het kunnen dat de verrassende hoogte van het boetebedrag te maken heeft met.. een nieuwe ontwikkeling in de mentaliteiten; dat men in Amerika na president Obama zeer gevoelig is geworden aan onrecht begaan tegen zwarten…
 
Ik koppel dit nieuwsfeit en deze analyse ook aan het straffe nieuws uit de historische wetenschap; dat bij de revolutie op Haïti in de tijd van Napoleon alle grote legers van de blanken zijn verslagen door zwarte slaven-opstandelingen. Dit is echt groot nieuws. Zelfs Napoleon en zelfs de vloot van de Britten werd in de pan gehakt. En dan het feit dat wij dit tot voor kort niet geweten hebben! Zelfs als historici hebben wij hier nooit van gehoord. (Ik geef toe; we zijn stokoud: afgestudeerd in 1988).
Het klopt blijkbaar dat het Westen erg beschaamd was over deze nederlagen. (Nog een geval van het belang van EMOTIES in de geo-politiek!) Dat de mensheid in Europa echt niet goed om kon met dit militaire feit van bijzondere grootte orde. Dat de gekleurde mens heel wat hoger op de ladder van waardering zet.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!