De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Marie-Rose Morel is overleden
Marie-Rose Morel -

Marie-Rose Morel is overleden

woensdag 9 februari 2011 18:18
Spread the love

Politica Marie-Rose Morel (38) is dinsdagavond rond 20 uur overleden in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. De Vlaamse politica streed al lange tijd tegen kanker. Morel werd 38 jaar. Ze laat twee zoontjes en haar echtgenoot Frank Vanhecke achter.

Vorige week leek het wat beter te gaan met Morel, maar afgelopen weekend kreeg ze te kampen met een longontsteking. Haar fel verzwakte lichaam kon dat niet meer aan.

In januari 2009 kreeg Morel het nieuws dat ze baarmoederkanker had. De ziekte was toen al in een vergevorderd stadium en de dokters gaven haar slechts 10 procent overlevingskans. Toch vocht ze moedig terug. Ze onderging een zware chemokuur en een reeks bestralingen. Met succes, want in augustus 2009 kondigde Morel aan dat ze de kanker overwonnen had.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!