De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Louis Tobback: “Migrantenstroom hier oplossen op een ordelijke manier”

Louis Tobback: “Migrantenstroom hier oplossen op een ordelijke manier”

maandag 22 januari 2024 17:04
Spread the love

Op dinsdag 5 december vorig jaar gaf Louis Tobback in Het Groot Ongelijk in Kessel-Lo een twee uren durende lezing waarin heel wat verschillende thema’s aan bod kwamen. Over migratie stelde hij dat vluchtelingen hoe dan ook zullen blijven komen naar de rijkere westerse landen en dat we dit hier op een ordelijke manier moeten oplossen. Hieronder enkele citaten uit wat hij hierover vertelde. De volledige tekst (14 blz) van wat Tobback die avond vertelde is beschikbaar mits storting van 5 euro op rekening BE65 7855 2875 6196 van Luc Vanheerentals. Vermeldt tevens een mailadres!

“Wie uit Afghanistan, Syrië, Irak… vandaag de Egeïsche zee over geraakt zonder te verdrinken is 9 keren op de 10 een politieke vluchteling zijn die recht heeft op erkenning als asielzoeker want hij vlucht voor een politiek systeem. Wellicht 80 procent van de mensen die uit Afrika overkomen zijn puur economische vluchtelingen zijn die een beter leven zoeken. Dat is hun goed recht. Er zullen weinig politieke vluchtelingen bij zijn die op basis van de bestaande verdragen recht hebben op asiel. …. Ge zult uw grenzen niet kunnen sluiten. Er zijn nog nooit zoveel bootjes gearriveerd op de Engelse kust dan toen Johnson het voor het zeggen had. Net als Therese May ging Johnson en zijn opvolgster het toch allemaal oplossen. Uw grens sluiten zal niet gaan en ze allemaal terugsturen zoals Francken denkt te kunnen is ook flauwekul en dit voor een zeer eenvoudige reden. Als die landen hun landgenoten terug willen hou ze dan hier, want wellicht gaat het om een politieker die ze graag een kopje kleiner willen maken. Toen ik nog minister was zei de ambassadeur van India mij dat iemand die we wilden uitwijzen een Pakistaan was en volgens zijn collega van Pakistan was het een Hindoe. Ze willen hun volk niet terug. Iemand droppen in een woestijn, dat doen we niet. Ga er bijgevolg van uit dat we dat hier moeten oplossen. Ga er ook van uit dat zoals die schrijver zegt dat de meeste mensen deugen. De meeste mensen maken daar geen probleem van, tenzij dat ge ze de indruk geeft dat ge onder de voet gelopen wordt, dat ge het probleem niet meer beheerst. Als ze in Brussel in volle winter op de straten liggen geeft ge indruk dat ge het probleem als overheid niet meer de baas zijt. Probeer het dus op een ordelijke manier op te lossen met arbeidsmigratie inderdaad want die hebt ge nodig. VOKA schreeuwt daarom. Doe dat met de nodige orde, maar maak niemand wijs dat er niemand meer gaat komen”, aldus Louis Tobback.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!