De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Louis Tobback maakt op 5/12 in het Groot Ongelijk in Kessel-Lo actuele staat van de wereld op

Louis Tobback maakt op 5/12 in het Groot Ongelijk in Kessel-Lo actuele staat van de wereld op

woensdag 29 november 2023 15:13
Spread the love

LOUIS TOBBACK MAAKT OP DINSDAG 5 DECEMBER OM 20H IN HET GROOT ONGELIJK, DIESTSESTEENWEG 97, KESSEL-LO ACTUELE STAAT VAN DE WERELD OP. INKOM GRATIS.

De wereld is er op verschillende vlakken beroerd aan toe. Er woeden momenteel op verschillende plaatsen oorlogen met het conflict Israël-Hamas als de meest weerzinwekkende van allemaal. De Russische inval in Oekraïne heeft dat weer tot een verhuis van miljoenen mensen geleid en grote onzekerheid wat de energievoorziening betreft.
Daarnaast vallen de catastrofes als gevolg van de klimaatopwarming – hittegolven, langdurige droogtes, zware overstromingen, verwoestende orkanen, grote bosbranden… – volgens wetenschappers nu al veel zwaarder uitvallen dan men verwacht had op basis van de huidige temperatuur. Er is geen verbetering in zicht want de CO2-uitstoot blijft wereldwijd stijgen – +1,2 procent in 2022 – en zal dat nog verschillende jaren doen.
Ook opwarming draagt hoe langer hoe meer bij tot een toename van het aantal vluchtelingen. In 2050 zullen volgens liefst 3 miljard mensen leven in kwetsbare hotspots van de opwarming. Volgens de VN zijn er momenteel in totaal 110 miljoen mensen op de vlucht.
-Deze migratiestromen geven momenteel in diverse Europese landen aanleiding tot opkomst van extreemrechtse populistische partijen met het succes van Geert Wilders in Nederland als meest recent voorbeeld.
Tijdens zijn lezing zal Louis Tobback deze mondiale problemen op zijn geheel eigen manier analyseren en suggesties aanreiken hoe hierop te reageren. De standpunten van de sociaaldemocratische partijen in het westen zullen hierbij ongetwijfeld mee aan bod komen.
Een plaats reserveren voor deze lezing kan via luc.vanheerentals@telenet.be

HET GROOT ONGELIJK BRACHT ZOPAS BOEK”HET WOORD BIJ DE DAAD” 120 BLADZIJDEN – 15 EURO

Het boek bevat de volledige transcriptie van de debatten over armoede, wonen, migratie, klimaat en mobiliteit in het Groot Ongelijk in Kessel-Lo. In de vijf panels zaten in totaal 13 Leuvense politici van verschillende partijen die in discussie gingen met experten zoals Serge De Gheldere (klimaatexpert), prof. Koen Hermans (armoedespecialist) Karin Verelst (VUB), Woonzaakvoorzitter Hugo Beersman, Nick Meynen, Lieven Verlinde (Collectief tegen Armoede), Andrea Bardyn (Buren zonder Grenzen), Yves Vandenbosch (Natuurpunt), Bob Pleysier (ex-secretaris-generaal Fedasil) en buurtcomités. Wie een exemplaar thuis bezorgd wil stort 15 euro (+3euro verzendingskosten buiten Kessel-Lo) op mijn bkr BE65 7855 2875 6196. Wie ook een exemplaar wil van mijn ‘Betaalbaar wonen in Leuven???!!!’ uit 2022 betaalt voor beide boeken samen 20 euro.

WELKOM OOK OP DE BENEFITAVOND VOOR BUURTCOMITE OPVOEDINGSTRAAT EN OMGEVING UIT KESSEL-LO OP VRIJDAG 1 DECEMBER VANAF 20H IN HET ZAALTJE BIJ MARC EN NATHALIE, OPVOEDINGSTRAAT 19, KESSEL-LO MET OPTREDENS VAN LATE AGAIN EN GERT KLEINPUNK
INKOM 10 EURO, VOORVERKOOP 8 EURO. KAARTEN BESTELLEN KAN DOOR STORTING OP BKR VAN HET BUURTCOMITEE BE22 9531 0766 8147

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!