De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Loop van de bevolking, bevolking op de loop

Loop van de bevolking, bevolking op de loop

maandag 16 november 2015 19:46
Spread the love

Nieuw leven, dood, migratie, asiel, verhuis in elke gemeente in een tijdsreeks van 25 jaren, van 01/01/1989 tot 01/01/2015. Met een unieke tabel, Loop van de bevolking 1989-2015, met alle gegevens voor elke gemeente, provincie, arrondissement, gewest en rijk, eenvoudig te consulteren en met automatische aanmaak van 54 grafieken. In de BuG zelf worden voor 54 gemeenten, alle provincies en gewesten rechtstreekse linken gegeven naar 9 sets van elk 6 grafieken, eenvoudig te consulteren op pc en tablet.

Hoeveel nieuwkomers tussen 1989 en 2015 in elke gemeente, hoeveel geboorten, overlijdens, verhuizingen in en uit, ambtelijke schrappingen, hoeveel overgangen uit het wachtregister asiel enz, zowel in cijfers als in een veelheid van grafische voorstellingen. Een onontbeerlijk ijkpunt voor het verleden en voor wat de toekomst nog zal brengen.

En dan zijn er nog De Gedachten: Hoe Brussel al met de vinger werd gewezen voor de aanslagen, dat het aantal Syriëstrijders in België of Brussel niet hoger ligt dan in Denemarken of Zweden, de generatie M in Mechelen en het vooralsnog ontbreken van Syriëstrijders, dat Geraardsbergen maar het gemiddeld aantal leefloners heeft als elders in Vlaanderen, dat de intellectuelen in opstand komen en de malaise van Montasser Al De’emeh en nogal wat anderen omwille van hun ontgoocheling in het beleid tav de islam, de ‘tent van Vande Lanotte’ die nu ook toegepast wordt op de evolutie van overheidstewerkstelling, het eldorado aan de Schelde van Theo Francken en de reddingsoperatie van Europa en Duitsland door de vluchtelingen.

Lees het bericht BuG 293 on-line .

Jan Hertogen, socioloog
www.npdata.be

take down
the paywall
steun ons nu!