De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Libië: Alweer burgers gedood onder NAVO bommen

donderdag 21 april 2011 23:03
Spread the love

Volgens het officiële Libische persagentschap jana en de Libanese staatstelevisie Alibya zijn er 7 burgers gedood en nog 18 andere gewond geraakt door NAVO bombardementen in de regio Khellat AL-Ferjan , ten zuidwesten van Tripoli.
Bij een ander bombardement van de NAVO zijn er 4 burgers gedood in de regio Al-Ghanam 50 km ten zuidwesten van de hoofdstad.
Hier vraag ik aan de vredelievende landen om “met alle middelen” het doden van Libische burgers door de NAVO agressie te stoppen.
Sarkozy treedt in het voetspoor van de misdadige Bush, de reden van Bush was “oorlog tegen terroristen”, de nieuwe misdadige leugen van Sarkozy is “de verantwoordelijkheid om burgers te beschermen”. In de laatste 30 jaar hebben Frankrijk en Sarkozy nooit de Palestijnse  burgers tegen de Israëlische agressie beschermd.
Daardoor is de agressie tegen Libië een duidelijke aanzet tot een staatsgreep na de staatsgreep in Ivoorkust.

Als de opstandelingen bezorgd zijn over de bescherming van de burgers in Misrata dan moeten ze zich terugtrekken uit de stad en gaan vechten buiten de stad.
Het is toch altijd het excuus geweest dat de VSA en Israel gebruikten voor hun slachtingen in steden waar de opstandelingen zich schuil hielden omdat de opstandelingen de bewoners als menselijk schild gebruikten.  Falluja, Jenin en Gaza zijn door de bombardementen van de VSA en Israel  met de grond gelijk gemaakt en toen heeft er geen haan naar gekraaid, zeker niet  Obama, Sakorzy of Tony Blair.
De aanvallen op Fallujah, Jenin en Gaza zijn zeker oorlogsmisdaden en hier vraag ik aan de VN om de VSA en Israel voor een internationale rechtbank brengen.
Bovendien hebben ze nooit de pro-vrijheid Palestijnse strijders gesteund door een no-fly zone te installeren met bombardementen op Israel. Ook hebben ze nooit wapenleveringen en militaire adviseurs gegeven aan de Palestijnen wegens hun ongelijke strijd tegen het machtige wreedaardige Israëlische leger.
Wat me diep ergert, zijn de huichelarij en de leugens van Sarkozy, Cameron en Obama. Het heeft hier niets te maken met democratie of vrijheid maar wel met een politieke keuze voor eigenbelang, pure hebzucht voor de Libische olie.

Obama is ook van plan om onbemande vliegtuigen te sturen om buiten gerechtelijke moorden te plegen in Libië. De opstandelingen in Afghanistan, mensen gekleed in stoffen en sandalen, en bewapend met lichte wapens, houden al tien jaar heldhaftig stand tegenover een buitenaardse, onmenselijke supermacht met massavernietigingswapens, spitstechnologische, vernietigende bommen en onbemande vliegtuigen. Hier zijn Sarkozy en Obama niet bezorgd over de ongelijke machtsstrijd.
Het zijn misdadige lafaards. Het westen moet eens toegeven, zoals gedurende de koloniale overheersing, dat ze hun wil, eigenbelang en standpunten alleen aan de rest van de wereld kunnen opdringen door machtsmisbruik en dat dit niets te maken heeft met rechtvaardigheid, waarheid en democratie.

De berichtgeving van de media is pro-opstandelingen en pro- NAVO, het is een propaganda machine om de publieke opinie te misleiden. Ik vind het optreden van de westerse media als een televisiestation van de opstandelingen een schending van de deontologische code voor journalisten.

DE UITBUITENDE ECONOMISCHE MACHT,

DE ONDERDRUKKENDE MILITAIRE MACHT EN DE MANIPULATIEVE IDEOLOGISCHE MACHT VAN DE MEDIA.

De westerse media, zeker in de berichtgeving over de aanval op Libië en Ivoorkust, zijn even partijdig als de staatstelevisie van de Arabische dictaturen, zij zeggen en laten zien wat de VSA en NAVO willen tonen. De westerse media is in handen van een paar “billionaires” zoals Rupert Murdoch, Randolph Hearst, Kenneth Irving, Reinhard Mohn en ze  vertegenwoordigen en verdedigen de economische belangen van de superrijken namelijk de bazen in de sector van wapens en olie, ze bepalen de buitenlandse politiek van de VSA, Europa en dus ook van de NAVO. De westerse media staan ten dienste van de economische uitbuiting onder militaire bedreiging/agressie van de VSA en Europa. We leven in een wereld gebaseerd op machtsmisbruik en diefstal. De uitbuitende economische macht, de onderdrukkende militaire macht en de manipulatieve ideologische macht van de media, deze Heilige Drievuldigheid zijn de pijlers waarop onze misdadige wereld opgebouwd is.

Paolo Sensini “Sowing chaos”

Als de burger meer onafhankelijk nieuws wil krijgen moet hij andere kanalen gebruiken zoals de Engelstalige Iraanse tv die men op de computer kan bekijken via www.presstv.ir/live/llnw/

www.rt.com   www.rt.com/on-air/ engelstalige russische TV
Al jazeera is ook goed om een ander geluid te horen maar dan niet per se over Libië want zij zijn pro-opstandelingen omdat hun baas, de Arabische dictatuur Qatar, de opstandelingen steunt
//english.aljazeera.net
Ook op de computer te bekijken op www.livestation.com/channels  en dan op aljazeera klikken.
www.michelcollon.info  is ook een site met een andere kijk op de wereldgebeurtenissen.

//tv.globalresearch.ca

Actualisering op 22 april 2011

De Engelstalige Iraanse televisie schrijft dat volgens de Libische televisie er de laatste nacht weer 9 burgers zijn omgekomen in Sirte onder NAVO bommen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!