De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Leugens over de agressie van de NAVO tegen Libië

vrijdag 27 mei 2011 12:38
Spread the love

Leugen 1: burgers beschermen

Alleen al op15 mei 2011, de dag van de Nakba waar de Palestijnen het verlies van hun thuisland herdenken, heeft Israel 25 onbewapende burgers gedood.
Gui Verhofstadt, Leterme, Sarkozy, Cameron en Obama zwijgen hierover als een graf. Zij zwijgen ook over de onschuldige slachtoffers van Jemen, Bahrein en Saoedi-Arabië gewoon omdat het bevriende dictaturen zijn.
Het zwijgen van de Europese bestuurders is ondraaglijk .
Wat bewijst dat Europa weinig belang voor de bescherming van burgers.
De VSA en de NAVO hebben de laatste 21 jaren in Irak en Afghanistan 1000 keer meer onschuldige burgers gedood dan Kaddhafi. Dit is de grote waarheid die de wereldoverheerser en de media voor de wereld willen verbergen.
De keuze om de burgers te beschermen in Libië dient gewoon als excuus voor de misdadige politieke keuze van de overheersers van de wereld, namelijk op een gewelddadige manier de regering afzetten en meer gehoorzame bestuurders aan de macht brengen, gewillige vazallen zoals Moebarack en Ben Ali, die voor vette steekpenningen, de rijkdom van het volk laten plunderen door de westerse multinationals.
Kolonialisten en imperialisten hebben alleen eigenbelangen en doden mensen als insecten en buiten mensen uit als slaven om hun belangen te verdedigen, de wereldheerschappij te consolideren en te vergroten.(1)
“Burgers beschermen met alle mogelijke middelen” is een grote leugen, de waarheid is “een staatsgreep plegen met alle mogelijke middelen” namelijk burgers doden, burgerdoelwitten en regeringsgebouwen vernietigen zoals bij de staatsgreep in Servië.

Leugen 2: Sarkozy zegt: “we hebben de slachtoffers van de genocide in Rwanda niet kunnen beschermen maar nu gaan we de Libische burgers beschermen.”

Dit is een heel grote leugen. Frankrijk is medeplichtig aan de genocide van de 800.000 Tutsi’s slachtoffers in Rwanda.

De genocide in Rwanda is een gevolg van een conflict tussen de roofzuchtige belangen van grootmachten, Frankrijk en Verenigde Staten van Amerika .(V.S.A.)

Frankrijk was de bondgenoot van de Hutu president Juvénal Habyarimana. Frankrijk heeft het Hutu leger en de milities die de genocide uitvoerden in 1994  gedurende 4 jaren getraind en bewapend.

 

De functie van de Franse leger was de Hutu regering aan de macht te houden en hebben zelfs beschermd en geholpen de radicale vleugel van het hutu leger over de grens. De V.S.A. steunden de tutsi “rebellen” en hebben ze hen geholpen om aan de macht  te komen.(2)
In een rapport van de Rwandese regering staan er 33 Franse politici, militairen en ook oud-premier Dominique de Villepin en de toenmalige president François Mitterand als medeplichtigen in de genocide vermeld. Ook volgens dit rapport zouden Franse militairen zelfs Tutsi’s gedood en vrouwen verkracht hebben. (3)
En op het einde van de slachtpartijen hebben de Franse troepen door de “operation turquoise” hun genocidaire bondgenoten beschermd en in veiligheid gebracht over de grens naar Congo. Hierdoor hebben ze ook in Oost Congo grote onstabiliteit en slachtingen gebracht die nog steeds voortduren.

Leugen 3: de resolutie werd genomen met absolute unanimiteit.

Premier Leterme heeft dit gezegd aan de VRT juist na het begin van de militaire agressie tegen Libië.
De resolutie is goedgekeurd met 10 van de 15 stemmen. Ze hadden 9 stemmen nodig zodat de  resolutie aangenomen kon worden. Dit lijkt me een nipte meerderheid. Maar als we nu de bevolking van de landen die zich onthielden, China, India, Rusland, Duitsland en Brazilië in rekening nemen, dan zouden de agressors zelf sterk in de minderheid staan.

Leugen 4: No-Fly zone om burgers te beschermen

Een no-fly zone is, zoals de naam het zegt, gewoon ervoor zorgen dat het land zijn luchtmacht niet kan gebruiken om burgerdoelwitten te bombarderen. Ik denk dat de eerste vraag van de opstandelingen was alleen het bombarderen van 3 vlieghavens. Nadat de NAVO aan de grenzen van Benghazi het Libische leger gebombardeerd had, hebben ze toen inderdaad de burgers van Benghazi beschermd. Maar daarna, toen de bewapende opstandelingen zelf in het offensief gegaan zijn, had het Libische leger het recht zich te verdedigen. Na een week was de no-fly zone ook al geïmplementeerd.

De waarheid is dat de NAVO een beperkte resolutie van de V.N. misbruikt heeft om een illegale agressieoorlog te voeren tegen Libië,media huizen en privé huizen van regeringen ambtenaren te bombarderen en uiteindelijk een staatsgreep te plegen.Ernstige oorlogsmisdaden.

De waarheid is dat de NAVO vanaf de tweede week van de bombardementen gewoon optreedt in een burgeroorlog  als de luchtmacht van de opstandelingen. Het is echt de openbare opinie voor de gek houden dat het offensief van de opstandelingen die naar Tripoli trekken met zwaar geschut geen burgers zouden doden.
Binnenkort zullen de bombardementen van de NAVO al meer onschuldige burgers gedood hebben dan Kaddhafi zelf. Wat de NAVO doet is het Libische leger vernietigen zodat de opstandelingen de macht in Tripoli kunnen overnemen. Hier hebben we de Noord- Atlantische Verdragsorganisatie die als luchtmacht optreedt van opstandelingen met ‘dubieuze allures’ van een Noord Afrikaans land. Te gek om los te lopen..
Dit is allemaal een duidelijke overtreding van de inhoud van de resolutie, wat duidelijk en luid wordt gezegd door Rusland en China.

Leugen 5: De NAVO viseert geen individuen en dus ook niet Kaddhafi of zijn familie

Hier is de kakofonie totaal.
De NAVO komt steeds met hetzelfde refrein “we beschermen burgers tegen de aanvallen van het Libische leger” en “we bombarderen commando en communicatie centra”
De NAVO zegt dat ze geen individuen willen treffen maar intussen hebben ze al verschillende malen het presidentiële paleis gebombardeerd en een zoon en 3 kleinkinderen van Kaddhafi vermoordt. Recent ook nog 14 burgers in Brega onder wie 11 imams.
De premiers en presidenten van de landen die mee doen aan de agressie zeggen dan wel dat ze Libië zullen bombarderen tot Kaddhafi vertrekt en dat de doelstelling is Kaddhafi afzetten. Zelfs de buitenlandse minister van Italië is heel blij want hij heeft info gekregen dat Kaddhafi gewond is en gevlucht is uit Tripoli.

Generaal David Richards, chef van het Britse leger, wil dat de NAVO de luchtaanvallen op Libië opvoert en zelfs dat de NAVO  burgerdoelen en infrastructuur moet bombarderen “om meer druk uit te oefenen op de Libische leider Moammar al- Kaddhafi.”
Hij zegt zelfs dat als een bom van de NAVO Kaddhafi doodt dat het volgens de regels is.
Het lijkt me dat het bombarderen van burgerdoelwitten en infrastructuur niet alleen een ernstige schending van de inhoud van de resolutie is maar ook dat het oorlogsmisdaden zijn.

Leugen 6: Kaddhafi is een dictator en heeft geen steun van zijn volk, als hij vertrekt of vermoord wordt dan wordt Libië een vrij en democratisch land.

Ten eerste zeiden de leiders van deze staatsgreep, Frankrijk, VK, de VSA en Italië dat het een zeer snelle, ongeveer 3 weken durende agressie zou zijn. Intussen is de NAVO al meer dan 2 maanden bezig en heeft zij reeds 3000 bombardementen uitgevoerd op Libië en Tripoli.
Nu moeten ze zelfs hun agressie opvoeren met Apache aanvalhelikopters met hellfire missiles. Wat bewijst dat hun beweringen leugens zijn.
Mijn overtuiging is dat Libië afstevent op een Irak scenario. In Irak werden ongeveer dezelfde leugens gebruikt, Sadam was een dictator die gehaat was door zijn volk en hij moest weg en dan zou het volk de “bevrijders” met een spetterende blijheid en bloemen voor hun voeten verwelkomen. Uiteindelijk na 8 jaar strijd tegen het volk zijn er ongeveer 6500 Amerikanen (militairen + contractors) gestorven en leeft Irak nog steeds onder een bepaald geweld.

Leugen 7: Kaddhafi gebruikt Afrikaanse huurlingen.

Deze uitspraak is wel laf en achterbaks want Frankrijk gebruikt al sinds de wereldoorlogen huurlingen van de kolonies en meer recent huurlingen van hun “légion étrangère”. Maar hier heeft nooit een haan naar gekraaid.

De VSA gebruiken ook veel immigranten van Latijns Amerika in het leger en zelfs illegalen  met de belofte dat, als ze de oorlogen overleven, zij en hun families verblijfsvergunningen krijgen. De Britten gebruiken de Nepalese Ghurkas sinds de wereldoorlogen en nog steeds geen haan die er naar kraait.
Zijn dan de NAVO-legers zelf niet huurlingen ten dienste van de opstandelingen.?

Leugen 8: Kaddhafi moet voor het ICC (internationaal strafhof) verschijnen omdat hij misdaden tegen de mensheid gepleegd heeft,

“niet-precieze clustermunitie, meervoudige raket lanceerders en mortieren en andere soorten zwaar geschut in dichtbevolkte stedelijke gebieden, Misrata in het bijzonder”.

De waarheid is dat Kaddhafi moet verschijnen voor het ICC omdat hij geen vazal wil zijn van de wereldoverheerser en omdat hij de rijkdom van het land en zijn volk niet wil verkopen voor een appel en een ei.  Een ander voordeel voor de NAVO is dat ze de arrestatiebevelen als excuus kunnen gebruiken om Libië binnen te vallen en te bezetten zonder een nieuwe resolutie nodig te hebben.
Volgens mij is elke bomaanval waarbij burgers gedood worden een terroristische aanval en/of een oorlogsmisdaad.
In Afghanistan en Irak heeft Bush jr. 1000 keer meer onschuldige slachtoffers gedood. Bush sr. heeft 100 keer meer onschuldige slachtoffers gedood en Obama heeft al 10 keer meer onschuldige burgers gedood dan Kaddhafi. Europa zwijgt en doet zelfs mee aan de slachtingen.
Het ICC is een koloniaal instrument van onderdrukking, een rechtbank die ten dienste staat van de koloniale overheersers om de gekoloniseerden te berechten.
De wereldoverheerser, de VSA, heeft zelfs het ICC niet erkend en heeft zelfs Nederland bedreigd met een invasie als er ooit een Amerikaan voor het ICC moet verschijnen. Sinds de oprichting van het ICC 7 jaar geleden, heeft de rechtbank alleen bestuurders van het  gekoloniseerde continent Afrika vervolgd.
Alleen al sinds 1951 heeft de VSA minstens 22 soevereine landen aangevallen en gebombardeerd (4).
Deze aanvallen en bezettingen lijken me even erg als de aanvallen en de bezetting van de Europese landen gedurende de tweede wereldoorlog.  Nazi-Duitsland is al voor een internationale rechtbank verschenen.
De VSA bombarderen op een brutale manier al 21 jaar Irak en al 10 jaar Afghanistan met ongeveer 3 miljoenen doden als gevolg.

Op 13 februari 1991 vond het bloedbad in de schuilplaats van Amiriyah plaats, een wijk in Bagdad.  2 lasergestuurde bommen doodden hierbij  400 burgers die juist daarheen waren gevlucht om bescherming te zoeken voor de luchtaanvallen.

Het simpele feit van het gebruik van afschuwelijk en disproportioneel geweld met massavernietigingwapens tegen weerloze volkeren en landen zonder luchtafweergeschut, vind ik een ernstige misdaad tegen de mensheid. De VSA hebben miljoenen bomaanvallen uitgevoerd op burgerdoelwitten waarbij miljoenen burgers gestorven zijn.  Hetzelfde kan ook gezegd worden van de Europese Unie als bondgenoten bij de misdadige agressies.

Leugen 9: Het Libische leger heeft clusterbommen gebruikt in Misrata

Volgens het http://humanrightsinvestigations.org werden de clusterbommen gedropt door de NAVO, zie hieronder:

“The cluster bombing of Misrata: The case against the USA Posted on May 25, 2011 by HRI Mark
The ongoing HRI investigation of the cluster bombing of Misrata in April 2011 has found convincing evidence the bombing was committed by US naval forces.(4)

On the 15th April 2011, during the day, sub-munitions of a MAT-120 cluster bomb were shown to Human Rights Watch (HRW) and C.J. Chivers, a journalist for the New York Times, in Misrata. On that evening, during ongoing clashes between rebel and loyalist forces, Human Rights Watch workers witnessed 3 or 4 cluster munitions landing in residential areas of Misrata. HRW attest to further subsequent such bombings.

Civilians were killed in these attacks and the UN High Commissioner for Human Rights, Navi Pillay, condemned:

“The reported repeated use of cluster munitions and heavy weaponry by Libyan government forces in their attempt to regain control of the besieged city of Misrata.”

She noted that one cluster bomb had reportedly exploded a few hundred metres from a hospital in Misrata while another two clinics were apparently hit by mortar or sniper fire.”

        Een wereld rechtstaat gezocht

Als er ooit een wereld rechtstaat komt dan moeten alle nog levende presidenten van de VSA verschijnen voor een internationale rechtbank voor al de agressies tegen soevereine landen en de verantwoordelijkheid nemen voor het vermoorden van miljoenen onschuldige slachtoffers.
Ook de Europese Koloniale landen moeten verschijnen voor een internationale rechtbank wegens de brutale onderdrukking van de gerechtvaardigde opstand van de volkeren voor vrijheid en onafhankelijkheid, o.a. Frankrijk wegens de slachtingen in Algerije en Vietnam.
Verder moeten ook de Europese bestuurders voor de internatonale rechtbank verschijnen voor de agressie tegen Joegoslavië en de medeplichtigheid aan ontelbare agressies van de VSA tegenover soevereine landen..

De staatstelevisie van Libië is op computer te zien //.wwitv.com/tv_channels/b1951.htm
Op //wwitv.com kan men op de computer tv kijken van overal in de wereld o.a. 5 Libische tv’s, LJBC is de staatstelevisie.
Lees ook hierover mijn 2 artikels ” Internationaal strafhof ten dienste van de VSA en Europa om de rest van de wereld te berechten”
En ook “Fallujah 1000 keer erger dan Misrata”

1. Michael Parenti “Het vierde rijk of de brutale realiteit van de vs-wereldheerschappij.”

2.Guillaume Ancel “Rwanda ,la fin du silence:Témoignage d’un officier français.
3. www.depers.nl/buitenland/230481/Frankrijk-had-rol-in-genocide.html
www.pvda.be/nieuws/artikel/rwanda-vijftien-jaar-na-de-genocide-zonder-inmenging-van-belgie-frankrijk-en-amerika-was-dit nooit.htm

4. Guatemala, Panama, Korea, Indonesië, Iran,Vietnam, Cambodja, Laos, Cuba, Dominicaanse Republiek, Libië, Nicaragua, Grenada, Libanon, Somalië, Joegoslavië, Haïti, Jemen, Soedan, Irak, Afghanistan, Pakistan

5.//edition.presstv.ir/detail/182310.html

Linda Polman “De Crisis Karavaan”

Paolo Sensini “Sowing chaos”

Why NATO Destroyed Libya Ten Years Ago

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!