De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lenteactiviteiten op Het Looks.

maandag 26 maart 2012 14:02
Spread the love

De komende lentemaanden staan er weer een boel activiteiten op onze planning. Graag willen we deze jullie bekend maken.

Erfgoeddag in Het Looks:

Vorig jaar was het de eerste keer dat wij meededen met Erfgoeddag met een tentoonstelling over de geschiedenis van de wijk. Gezien het grote succes (meer dan 300 bezoekers!), de goede commentaren en de vraag naar meer, doe we ook dit jaar weer mee.

Het thema van Erfgoeddag deze keer is “Helden”. Daarom maken we deze keer een historische tentoonstelling over de Sionkazerne. En net als vorig jaar willen we ook de buurtbewoners er weer bij betrekken.

Vorig jaar vroegen we je iets te doen met een kartonnen doos en dat hebben jullie toen geweldig gedaan. Dit jaar vragen we je iets te doen met ‘Helden’.
Een held of idool kan van alles zijn. Superman, Spiderman, K3, de Kreuners, Tails Blue, Felix Timmermans, Vincent Van Gogh, Cor de Kluts, je ouders, je kinderen, je buurman of buurvrouw, … het kunnen allemaal helden zijn. Vertel de mensen waarom je een grote fan van iemand bent of waarom je zo geïnteresseerd bent in iemand.

Wil je graag een tekst schrijven over wat een held betekent voor jou?
Heb je alle platen of cd’s van jouw favoriete groep of zanger en wil je die laten zien of er iets over vertellen?
Wil je een gedicht schrijven of een tekening maken van je idool of held?
Heb je een mooie affiche of foto’s van die acteur of actrice waar je echt álle films van gezien hebt (of stiekem verliefd op bent)?
Ken je een brandweerman of ambulancier en wil je die mensen in de bloemetjes zetten?
Heeft iemand ooit je leven gered of helemaal veranderd en wil je die persoon nog eens bedanken?
Alles kan en creatief zijn jullie meer dan genoeg. Dat hebben jullie vorig jaar al bewezen.
Wij zorgen voor een tentoonstellingsruimte en betrouwbare mensen die een oogje in het zeil houden tijdens de tentoonstelling.

Wil je graag meedoen? Stuur ons dan een mailtje (onze gegevens vind je onderaan). Zet in je e-mail wat je wil doen, hoeveel plaats je nodig hebt en hoe we je kunnen bereiken. Dan reserveren wij een plaatsje voor jou.
Inschrijven kan tot 8 april (Pasen).

Op maandag 2 april geven we nog wat meer tekst en uitleg bij de tentoonstelling. Hier kan je ook met al je vragen terecht en we helpen je graag op weg met je idee. Dit gaat door in de Kluis om 20u00 en duurt ongeveer een uurtje. Iedereen is van harte welkom!

Erfgoeddag vindt plaats op 22 april van 10u00 tot 18u00.

Je kan ons bereiken via e-mail:     geysels.peter@gmail.com – mampaey.an@gmail.com

of bellen: Peter: 0496/12.25.41 –  An: 0479/ 34.28.65 of kom gewoon even bij ons langs: Lookstraat 14.

Gezocht!!

Heb je nog foto’s van de Sionkazerne (van vroeger of nu), ken je nog een verhaal of iemand met een verhaal, heb je nog krantenknipsels? Laat het ons dan weten. Alles in verband met de Sionkazerne is welkom!!

Onze gegevens:
geysels.peter@gmail.com     0496/12.25.41
mampaey.an@gmail.com     0479/34.28.65

of kom even langs: Lookstraat 14.

800 jaar Lier:

Met Cor De Cluts en Wardje naar de vismijn: 28 april 2012

Op zaterdag 28 april en zondag 29 april is het openingsweekend van 800 jaar Lier. Op zaterdag zal er op de vismarkt terug een heuse vismijn worden georganiseerd zoals in de vroegere dagen. Onze wijkreus, Cor De Cluts, was een visverkoopster en kan dus op deze visverkoop niet ontbreken. Ook onze tweede wijkreus Wardje van Jezuïeten heeft al toegezegd om ook mee op te stappen.
We vertrekken in stoet op zaterdag 28 april om 09.30 uur aan de Kluizeplein begeleid door de drumband van de VZW Ons Gedacht. Via de Berlarij en Rechtstraat stappen we naar de Vismarkt waar we zullen deelnemen aan de visverkoop.
De visverkoop start om 10.00 uur in de voormiddag en om 14 uur in de namiddag. Na de verkoop in namiddag komen we in stoet terug naar het Kluizeplein.
Wij doen een warme oproep om mee op te stappen in de stoet. De buurtwerking zou het leuk vinden dat er ook buurtbewoners mee opstappen in de stoet. Wij verwachten jullie om 09.15 uur op de Kluizeplein.
 
Schapenpalio op zondag 27 mei:

Het laatse weekend van 800 jaar Lier zal afgesloten worden met een echte schapenpalio. Vanuit vijf toegangspoorten van de stad zullen wijken opstappen naar de grote markt met een 150 schapen. Daar volgt een wedstrijd schapendrijven en de winnaar gaat met een mooie prijs naar huis. Onze wijk vormt samen met de Pettendonk en Den Oever de wijk Centrum.
Op zondag 27 mei vertrekt de wijk Centrum om 14.00 uur aan de vest van de Antwerpsepoort (Antwerpstraat). Onze delegatie van de buurt Het Looks zal onder begeleiding van de drumband van de VZW Ons Gedacht en onze wijkreuzen Cor De Cluts en Wardje meedoen aan de schapenpalio. Het zou fantastisch zijn dat er ook buurtbewoners mee opstappen in deze stoet. Onze wijkdelegatie vertrekt om 13.00 uur aan het Sionsplein en hopelijk mogen we jullie daar verwelkomen. Kom mee en moedig onze wijkschapendrijvers aan om die rpijs mee naar Het Looks te brengen.
Ter gelegenheid van deze palio moegen wij met de wijkwerking een toog openhouden. Een deel van de opbrengst is voor de kas van de buurtwerking. Als er buurtbewoners zijn die mee aan handje willen komen toesteken kunnen zich opgeven bij Dirk Van de Velde & Viviane Vermeulen, Lindenstraat 39, 0497/54 06 05, vivke_vermeulen@telenet.be .
Ook ter gelegenheid van de schapenpalio wordt een reuze BBQ georganiseerd. Buurtbewoners die daar willen aan deelnemen kunnen kaarten verkrijen op de toeritsche dienst van de stad Lier, onder het stadhuis.

Dag van de buren: 25 mei 2012:

De Dag van de buren, of European Neighbours’ Day, is traditie geworden: op de laatste vrijdag van de maand mei nodigen miljoenen buren in heel Europa elkaar uit om samen een gezellig moment te beleven, een gezellige en gastvrije avond met de buren. Een avond met een hapje en een drankje, daar hebben wij hier op ’t Looks wel oren naar.

Dus…op 25 mei plooien we, vanaf 19:00 onze stoelen open op het Kluizeplein, en genieten van het gezelschap en de, zelf meegebrachte, natjes en droogjes.

Trouwens, wisten jullie dat er in België ongeveer 500.000 deelnemers, in totaal 10 miljoen mensen in 30 Europese landen deelnemen? En het spreidt zich uit, o.a. naar Canada…

Kids en Compost: 9 juni 2012:

Binnen het team van de wijkcompostering zijn er al even plannen om ook de kinderen in onze wijk meer te betrekken bij het composteren. 

Mam, wat is dat, compost? 
En mam, waarom mogen mijn kaasrestjes niet in die emmer?
Wat doen die grote mensen in die groene schorten, pap ?
En pap, ik wil nog wel eens naar de compostdiertjes gaan kijken …

Op deze vragen willen we, onder de naam KIDS & COMPOST op kindermaat antwoorden brengen,
met hen aan de slag gaan,
de kinderen kunnen mee het composteerproces in de gaten houden,
ze helpen ons de rijpe compost te zeven, jawel, met de handen uit de mouwen ! ?
Een riek, een schop, werkhandschoentjes en kruiwagen,
compostdiertjes door loupepotjes bestuderen en herkennen,
de hele cyclus van vrucht -> gft-afval -> compostbak -> zeven -> compost gebruiken  ->vruchten … 
… alles komt aan bod. 

En ja, KIDS & COMPOST staat nu klaar met een eerste activiteit.  Noteer alvast in je agenda :

Alles kits met de kids!
Op zaterdagnamiddag 9 juni, van 14-16 uur, op de wijkcompostsite.  Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Inschrijven vóór 1/6 via Dirk Van de Velde & Viviane Vermeulen, Lindenstraat 39, 0497/54 06 05, vivke_vermeulen@telenet.be .

Schrijf je tijdig in, het is beperkt tot kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar, en in aantal !

KIDS & COMPOST  van het wijkcomposteringsteam . 

 

take down
the paywall
steun ons nu!