De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lawaai van woorden

Lawaai van woorden

maandag 18 juli 2016 23:36
Spread the love

“Meer nog dan lawaai doen onwaarachtige woorden pijn aan mijn oren.

 

Meer dan lawaai van machines en motoren, is pijnlijk storend voor mijn oor het geluid van onwaarachtige, schijnheilige, kleingeestige woorden.Ik kan er van de kook van raken. En dat is maar goed ook. Want wie ze spreekt haalt het wonder uit de werkelijkheid en uit de mens en de ontmoeting. Lelijkheid en giftigheid zijn termen die kunnen uitgebreid worden naar het domein van het onzichtbare, naar dat van de taal. Om betere mensen te worden en een steentje bij te dragen tot een betere wereld, is het van groot belang deze onechte woorden te leren opmerken, en de sprekers kritisch te ontmaskeren. Tenzij wij opteren voor de gladde schijn van een oppervlakkig, weinig stichtend samenzijn. Laat mij dan opmerken: kleinburgerlijke gewoonten gericht op het vermijden van gêne, kunnen een grote vijand worden van het hoogste en heilzaamste dat er is: menselijke noblesse”.  
S. Solfrian Vojvoditz
Gegeven op 18 juli, de verjaardag van Nelson Mandela

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!