De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kortrijkse Rally ten grave gedragen
Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, Autorally -

Kortrijkse Rally ten grave gedragen

zondag 17 november 2013 17:26
Spread the love

Vandaag, zondag 17 november, heeft een platform van 51 verenigingen de Rally van Kortrijk in een ludieke actie begraven. De pastoor van dienst wou in alle sereniteit deze killer en lawaai-maker naar het eeuwige begeleiden. Ondanks de vrome intenties van de man in de soutane – hij is ook maar een mens – weerklonken soms harde woorden in het begeleidende sermoen. Autofanaat en burgemeester Vincent Van Quickenborne was helaas een notoir afwezige op de afscheidsplechtigheid van dat onwelriekend event. De Rally van Kortrijk lag eigenlijk al twintig jaren in vrede te rusten, maar de burgemeester wilde node dat monster terug tot leven wekken. Iedere fietser en wandelaar zal volgende week genoodzaakt worden, de rustige landelijke wegen rond Kortrijk te mijden. De duivels van de snelheid terroriseren dan de rust van het landelijke karakter rondom Kortrijk. Helaas, de krachtige taal van de hemeldienaar van dienst zal de komst van deze draken van vernieling volgende week niet kunnen tegenhouden. Met de ludieke actie gaven de ondertekenaars te kennen dat volgend jaar dat onding voor hen niet meer kan. De burgemeester zal de komende verkiezingen dat onruikend goedje nog een paar keer onder de neus geschoven krijgen.

De ene dag verklaart de burgemeester Kortrijk tot fietsstad, het volgend moment zal aandacht gegeven worden aan een streven naar een klimaat-neutrale stad en debiteert de burgemeester en plein public dat snelheid inderdaad doodt, de morgen er na verleent de man zijn steun aan een event dat al zijn vorige commitments in het belachelijke trekt. We zien hier de typische kenmerken van een neo-liberaal beleid: geen visie, alles kan, geen ethiek. Hoe geloofwaardig is zo’n windhaan nog?

http://www.natuurkoepel.be/beleidrallyvanKortrijk.html

take down
the paywall
steun ons nu!