De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klezmermuziek in uniek cultureel erfgoed te Lier

Klezmermuziek in uniek cultureel erfgoed te Lier

vrijdag 27 augustus 2010 05:06
Spread the love

KunstKomité Het Looks
 
Presenteert op vrijdag 24 september

“God, Man & the Devil”
 
 
Klezmer-ensemble
 
“God, Man & the Devil” is een recent ensemble bestaande uit vijf gepassioneerde muzikanten. Samen brengen zij met een enorm enthousiasme Klezmer.
 
Klezmer is Joodse volksmuziek die zijn oorsprong vindt in Oost-Europa. Deze muziek staat bol van emotie en energie. Van diep melancholische melodieën tot opzwepende dansen, dromerig en intens, een lach en een traan.
 
De Klezmorim (de Klezmermuzikanten) leidden veelal een zwervend bestaan. Zij trokken van de ene plaats naar de andere om weer een ander feest of plechtigheid op te luisteren. Dit rondzwerven was de basis van de rijke traditie van de Klezmer. Onderweg namelijk onderging de muziek invloeden andere culturen. Balkan, zigeuner en Moorse invloeden komen dan ook duidelijk naar voor. Meer recent is de invloed van de jazz die de muzikanten van “God, Man & the Devil” zeker niet schuwen.
 
“God, Man & the Devil” bestaat uit Peter Geysels (klarinetten), Bart Geysels (saxen), Mathias Lens (accordeon), Patrick Lahousse (contrabas, elektrische bas) en Philip De Jaeger (percussie). Vijf professionele muzikanten met hun zeer uiteenlopende ervaringen en muzikale interesses samenvoegen tot een spetterende muzikale belevenis om U tegen te zeggen. Zowel de stille genieters als de uitbundige dansers zullen hun hartje kunnen ophalen!
 
Het optreden gaat door op vrijdag 24 september 2010,  in de ‘L Avenirsite die in de wijk Het Looks gelegen is. Dit unieke stukje erfgoed is een vroegere rijwielenfabriek die door de huidige eigenares volledig gerestaureerd wordt met veel aandacht en respect voor zijn historische waarde. De ideale plaats voor een avondje kunst en cultuur.
Het optreden vangt aan om 20.00 uur en gaat door in de ‘L Avenirsite die gelegen is Sionsplein 19 te Lier.
De deuren gaan open om 19.15 uur en de inkom bedraagt 10 Euro in voorverkoop, 3 Euro voor houders van een Lierse Gomorpas en 12 Euro de avond zelf.
Reserveren kan via:
dvanoosterwyck@gmail.com – 0477/ 34 99 32
geyselspeter@gmail.com – 0496/12 25 41
 
 
 
Contact “God, Man & the Devil”, Peter Geysels, 0496/12.25.41, geysels.peter@gmail.com

take down
the paywall
steun ons nu!