De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jan Jambon ziet communautair probleem in pandemie

Jan Jambon ziet communautair probleem in pandemie

vrijdag 7 mei 2021 07:36
Spread the love

Voor Minister-President Jan Jambon was er in de ochtend van 7.5.2021 op Radio 1 een probleem inzake de vaccinatiegraad in Brussel en Wallonië zodat Vlaanderen binnenkort zal worden geremd in de bevrijdende maatregelen nu de vaccinatie op volle toeren draait. Op de vraag of die vaccinatiegraad in de steden in Vlaanderen niet vergelijkbaar was met Brussel, antwoordde hij ontkennend “gezien de hoge vaccinatiegraad voor het gehele Vlaamse Gewest”.

In de stad Antwerpen is die vaccinatiegraad vandaag 21,40% (1 dosis/bevolking; Bron Zorg en Gezondheid Vlaanderen) terwijl die voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vandaag ligt op 22,05% (1 dosis/bevolking).

Heeft de Vlaming behoefte aan een schouderklopje dat hij/zij beter zou scoren dan de andere landsdelen waarmee destijds nochtans uitdrukkelijk een samenwerkingsfederalisme werd bepleit.
Of toch eerder aan juiste cijfers die noodzakelijk zijn om objectief de bekommernissen te erkennen die aan de basis kunnen liggen van eigen en gemeenschappelijke vooruitgang?

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!