De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

INDEX

INDEX

vrijdag 2 maart 2012 13:09
Spread the love

De  CD&V en PS botsen frontaal over index.kopten de kranten deze week.
Het is vicepremier Vanackere die blijkbaar de kat de bel aan bond. Hij stelt binnen de regering de index ter discussie. De christelijke arbeidersbeweging (ACW)zal nu moeten tot de vaststelling komen dat het politieke gewicht dat ze “dank zei “de structurele band met de christendemocratie meent te hebben herleid is tot het dopinggehalte in het bloed van tourwinnaar Contador ,namelijk 0.00000001%.
De ACW-vicepremier zet al die groene vakbondsmensen in hun hemd. Achteraf beschouwd kunnen we stellen dat de ACV’ers op 30 januari aan de fabriekspoorten stonden te strijden tegen hun eigen vertrouwensman. Eens temeer wordt bewezen dat een structurele band met de partijpolitiek  voor sociale bewegingen niet meer van deze tijd is. Men moet zijn politieke allianties laten afhangen van het ogenblik en het onderwerp. Vandaag wordt de index binnen de regering enkel verdedigd door PS, SP-a en CDH daarbuiten door GROEN, ECOLO  en PVDA/PTB. Dit zouden “vandaag” de partners moeten zijn van het ACW.

take down
the paywall
steun ons nu!