De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

verkiezingsdebat op REVAtalks 2023. Foto: Grip vzw

“Inclusie? Nu voor écht!”: GRIP organiseert verkiezingsdebat op REVAtalks 2023

Traditiegetrouw organiseert GRIP een politiek debat naar aanleiding van de aankomende verkiezingen in juni 2024. We brengen 6 vertegenwoordigers van politieke partijen samen om zich te buigen over de uitdagingen om inclusie van personen met een handicap waar te maken op 6 thema's: Onderwijs, Werk, Wonen, Inkomen / uitkeringen, Welzijn en Mobiliteit. 

donderdag 7 december 2023 14:53
Spread the love

 

We hopen dat de politici zich al lieten inspireren door onze voorstellen die we bundelden in een verkiezingendossier. Vanuit echte situaties van echte mensen worden daarin knelpunten aangebracht en wegen naar een inclusieve samenleving naar voren gebracht. Ze tonen ook dat inclusie kan en wat belangrijk is om inclusie verder te ondersteunen. Met dit verkiezingsdossier gingen we al langs de verschillende politieke partijen.

We gaan onder andere in gesprek met: Kathleen Depoorter, kamerlid, N-VA, Vincent Boulanger, adviseur Zorg en Gelijke Kansen, Vooruit, Maurits Vande Reyde, Vlaams Volksvertegenwoordiger, Open VLD, Gaby Colebunders, kamerlid PVDA, Robrecht Bothuyne, Vlaams Volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter, CD&V, vertegenwoordiger van Groen (naam nog onbekend).

We trachten debatten op gang te brengen waarbij er respect is voor elkaars standpunten en waarbij we trachten meer informatie te verkrijgen over welke partijen na de verkiezingen écht gaan voor inclusie en gelijke kansen om deel uit te maken van deze samenleving.

We streven ernaar dat mensen in het publiek zoveel mogelijk hun vragen kunnen stellen of inbreng naar voren kunnen brengen.

Ondanks de ernst van de problematiek van uitsluiting en segregatie proberen we ook wat humor in het debat te brengen.

Lynn Formesyn leidt het debat (ervarings)deskundig in goede banen. William Boeva brengt zijn kijk op het geheel.

 

Verkiezingsdebat praktisch:

Zaterdag 9 december | 11u tot 13u | Locatie: REVAuditorium

Bij voorkeur op voorhand inschrijven via de website van REVA. Vergeten in te schrijven? Bezoekers kunnen ook gewoon aansluiten.

Gratis toegangskaart via de website van REVA

Assistentie: Op REVA staan er assistenten voor je klaar. Je kan een assistent vragen aan het onthaal.

VGT: Tijdens het debat voorzien we tolken Vlaamse Gebarentaal.

Rolstoelen: Is lang rechtstaan of stappen voor jou moeilijk? Er staan rolstoelen klaar om de beurs te verkennen.

Meer lezen over assistentie op REVA.

Bereikbaarheid Flanders Expo

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!