De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ik ben voor de Bonussen

Ik ben voor de Bonussen

donderdag 12 mei 2011 20:07
Spread the love

Ik vind de bonussen een knap systeem. En ik wil dat direct koppelen aan de regeringsonderhandelingen en de opvoeding van mijn kinderen.

Hoorde ik de NVA een tijdje geleden niet spreken over responsabilisering. Toffe uitvinding.

Bij de opvoeding van mijn kinderen raadt men mij aan om met de ene hand te slaan en met de andere hand te zalven, of nog, een evenwicht te vinden tussen straffen en belonen.

De hoge pieten mogen gerust hoge bonussen krijgen. Tegelijkertijd plaatsen we in hun cotract dat als het mis gaat ze de put helpen dempen. Vermits ze zo overtuigd zijn van hun grote gelijk stel ik voor dat zij borg staan met het grootste deel van hun kapitaal. Vele kleine zelfstandigen zetten toch ook hun pensioen op het spel door hun spaarcenten te beleggen in “risicoloze” pensioenspaarformules. Voor de bankbonzen die wat schrikkerig aangelegd zijn mag er in een clausule staan dat ze tevreden zijn met alleen hun loontje.

Tja, als boer wordt ik geconfronteerd met directe dingen. Het is te droog of het is te nat, te warm of te koud. Ik heb daar niks aan te zeggen. Onderhandelen is niet aan de orde. Een mens wordt daar nogal direct van en dat zal niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar duidelijk, waarvoor mijn excuses, is het wel, vind je ook niet?

Jos

take down
the paywall
steun ons nu!