De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Image by Maike und Björn Bröskamp from Pixabay
Casper

Hoe word én blijf je fit?

Dat we er met elkaar steeds meer mee bezig zijn om gezond te leven, dat is natuurlijk al langere tijd bekend. Toch zien we steeds vaker, dat het fit worden niet direct de grootste uitdaging is. Maar wanneer dit doel één keer is bereikt, we het een stuk lastiger vinden om ook daadwerkelijk fit te blijven. Logisch, want dit is bijna het moeilijkste wat er is. Je kunt het vergelijken met een kampioenschap. De beste worden is één, maar de beste blijven hebben ze vaak veel meer moeite mee. Om je een eindje op weg te helpen met hoe jij fit kunt worden en nog belangrijker, hoe je het ook kunt blijven, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

donderdag 14 juli 2022 09:44
Spread the love

Zo word je fit

Fit worden is niet iets wat je van vandaag op morgen regelt. Het is namelijk een proces. Een proces van misschien wel weken of zelfs maanden. Vooral wanneer je flink overgewicht hebt, is het belangrijk hiermee aan de slag te gaan. Het is zaak dat je begint met voldoende gezonde voeding en vervolgens zorgt voor beweging. Dagelijks een half uur is daarom ook het advies. Om dit te kunnen monitoren hebben we natuurlijk onze mobiele telefoon. Omdat we deze niet altijd bij ons hebben, is het verstandig te kiezen voor een sporthorloge. De sporthorloges zorgen er namelijk voor dat alles wat er gebeurt wordt gemonitord. Dat betekent dus niet alleen het aantal stappen dat je zet, maar ook hoe goed of je slaap en wat je hartslag is. Zo weet je dus exact hoe jij er fysiek voor staat.

Zo blijf je fit

Fit worden is natuurlijk de eerste stap, maar fit blijven is vaak een stukje moeilijker. Toch kun je met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl heel goed fit blijven. Het is namelijk vaak een kwestie van een andere leefstijl. Zo is het goed jezelf aan te wennen om bijvoorbeeld op maandag standaard een koolhydraatarme dag te doen of te kiezen voor een dag volledig koolhydraatarm. Zoals je kunt zien kun je dus in principe alle kanten op. Het enige wat belangrijk is, is dat jij jezelf aanleert dat je je gaat houden aan je nieuwe leefstijl. Het heeft namelijk geen zin, dat je weer terugvalt in je oude gewoontes, want dan zitten de kilo’s er natuurlijk zo weer bij op.

Tot slot

Zoals je ziet, is het fit worden en fit blijven een kwestie van een verandering qua leefstijl. Soms is het niet altijd mogelijk om het volledig zelf te doen en heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld bij mensen die het lastig vinden om met de schouders naar achteren te lopen. Door het dragen van een houdingcorrector, zal je al snel merken dat je er na verloop van tijd aan gaat wensen. Wanneer je dan een keer geen houdingcorrector draagt, zal je merken dat je uit jezelf goed gaat lopen. Het is dus een kwestie van doorzetten en dan kun je alles wat je wilt bereiken.

Image by Maike und Björn Bröskamp from Pixabay

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!