De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het kraakt tussen mijn tanden

Het kraakt tussen mijn tanden

zaterdag 30 april 2011 19:17
Spread the love

Arbeidstechnisch maken de boeren een heerlijk voorjaar mee. Het is heerlijk om in april in je hemd in het veld rond te lopen. Het is heerlijk om de dieren 14 dagen eerder dan normaal op de weide te kunnen zetten. Als bioboer heb ik nu ook ook extra voordelen. Onkruiden worden bij ons met machines bestreden. Met dit droog weer drogen ze lekker snel uit. Vervelende wortelonkruiden liggen uitgeteld, verdroogd, op het land. Onkruidzaad vindt geen vocht meer om te kiemen.

Sommige jaren zitten we op het puntje van onze stoel. Ieder goed moment moeten we benutten. We zijn dan haast dieven die snel snel hun slag moeten slaan. Dit jaar is iedere dag goed. Het werk verloopt vlot en zonder stress.

Maar alles heeft zijn voor- en nadelen. Ik moest nog een perceel inzaaien. Ik heb gewacht op de regen die hier nauwelijks gekomen is. Ik heb nu gezaaid in het stof. Gaat dat wel goed komen? En toen ik daarnet aan tafel zat kraakte het tussen mijn tanden. Ik heb gond, stof, gegeten.

Jos

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!