De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Merel Chattelin

Help schoolgaande kinderen aan warme kleding deze winter

dinsdag 25 januari 2022 11:43
Spread the love

Een goede vriend van ons, Ibrahim, woont in Amlougui in het gebied Setti Fatma in de Hoge Atlas van Marokko op 1800 meter hoogte.

We waren hier twee jaar geleden in de winter. Geweldig mooi is het er en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Bij Ibrahim thuis kunnen ze goed eten omdat hij als gids geld verdient en Engels spreekt. Dat geldt voor de meeste mensen daar niet. De bergbewoners verbouwen zelf wat groenten en laten hun geiten grazen tot ze groot genoeg zijn om te verhandelen op de markt. Echter door Corona is die markt vaak niet mogelijk geweest.

We hebben Ibrahim gevraagd waar we ze mee kunnen helpen. Eerst dachten we aan al die goede winterkleding die we in Nederland kunnen verzamelen, die ze daar goed kunnen gebruiken. Echter bleken de verzendkosten hoog te zijn en de grenzen zijn net gesloten.

Het is er deze week tussen de 0 oC en 10 oC, de scholen hebben geen verwarming en het kan er sneeuwen. De kinderen zitten dus in de kou op school. We hebben nu bedacht om geld te verzamelen waarmee Ibrahim warme kleding terplekke kan kopen en het uit kan delen aan de schoolgaande kinderen in de dorpen Amlougui, Tourcht en Chiker in de regio Setti Fatma. Voor 20 euro geeft u een kind een warme trui en broek. Voor 40 euro geeft u twee kinderen een warme trui en broek etcetera. Het is natuurlijk ook mogelijk om een zelf gekozen bedrag te doneren.

Van de al opgehaalde 740 euro zijn de eerste 40 kinderen (4 schoolklassen) op de Amlougui school voorzien van warme kleding! Op deze school zitten nog 38 kinderen die nog niet van kleding zijn voorzien.

We gunnen deze mensen net zoveel warmte als waarmee wij zijn ontvangen en hopen dat u mee wilt helpen door te doneren en dit project te delen. Als de actie goed loopt dan verhogen we het bedrag en verlengen we de termijn zodat we meer kinderen kunnen helpen.

Via Nieuws houden we jullie op de hoogte hoe de actie loopt. Dan ziet u wat van de donaties is gekocht.

Hartelijk bedankt! In het Berbers Tanmirt!

Merel, Karoline, Ibrahim, de bewoners van de dorpen Amlougui, Tourcht en Chiker

Meer info: https://steunactie.nl/actions/view/help-the-children-in-the-high-atlas-help-de-kinderen-in-de-hoge-atlas?id=5651

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!