De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geweld lost niks op !

Geweld lost niks op !

zondag 13 september 2015 22:14
Spread the love
Een militaire interventie in Syrië lijkt voor sommige Belgische politici de oplossing. De achterliggende gedachte is heel eenvoudig. Vandaag moeten we volgens de conventie van Geneve de vluchtelingen opvangen , onze rechtse regering heeft geen andere keuze. Door te roepen voor een militair tussenkomst toont de defensieminister Van De Putte, hierin gesteund door Beke, dat ze vrede kunnen brengen, dit met de onderliggende gedachte dat de “gelukzoekers hier “ dan kunnen terugkeren. Vooral dat terugkeren klinkt goed.
Een oplossing via een aanvallende inbreng van het leger heeft tot op heden nog maar zelden tot resultaten geleid ( cfr Afganistan). Stel dat men toch kiest voor bombardementen , die nu al door België vanuit Irak gebeuren, en voor grondtroepen dan worden we geconfronteerd met het probleem van zij aan zij te strijden met Assad een dictator met veel bloed aan zijn vingers. Daarenboven wordt Assad gesteund door Russen die een deel van Oekraïne bezetten.
Het volgen van de diplomatieke weg moet steeds prioritair zijn. Alle actoren , ook zij die we niet vriendelijk vinden, rond de tafel brengen is de uitdagende diplomatieke opdracht van het Westen. De vluchtelingen bij ons zullen er dankbaar om zijn ook al willen ze na hun integratie bij ons niet meer terug.

take down
the paywall
steun ons nu!