De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geen WK voetbal in ons land – wel armoede aanpakken

Geen WK voetbal in ons land – wel armoede aanpakken

donderdag 12 augustus 2010 09:21
Spread the love

Ik hoop uit de grond van mijjn hart dat het WK voetbal niet naar ons land komt. Enkel wie er op uit is om waanzinnige, domme, prestieuze projecten te organiseren wil zo iets. De doorsnee burger zit hier niet op te wachten. Met alle voordelen die de FIFA krijgt (o.a; geeb belastingen hoeven te betalen) en de inkomsten die terugvloeien naar multinationals brengt ons landje dit niks maar dan ook niks op. Kijk maar naar Zuid Afrika. De gewone Zuid Afrikaan is niet beter geworden van heel die komedie. Integendeel. Ik heb zelf gezien dat hun situatie nog verslechterd is. De investering die Zuid Afrika gedaan heeft voor die stomme voetbal had men beter gespendeerd aan het bouwen van woningen, voorzien van basisbehoefte zoals stromend water, elektriciteit, aan onderwijs, vorming en opleiding enz… Er leven nog miljoenen mensen in de townships in erbarmelijke omstandigheden, zijn werkloos of ziek maar koning voetbal gaat voor. Onbegrijpelijk toch!!!
Ook in ons land zijn er behoefte die dringend moeten aangepakt worden. 15% van onze bevolking leeft onder de armoedegrens en nog een 25%leeft op deze grens. Dit wil zeggen dat in ons zogenoemde rijk landje 40 % van de mensen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Zullen zij beter worden van een WK voetbal? Het wordt hoog tijd dat  onze politici en heren die zo voor dit WK zijn eens uit hun ivoren toren komen en eens rondkijken waar de echte problemen van dit land zijn.

Heel dat gedoe zal ons alleen heel veel geld kosten. Geld van u en mij. De gewone belastingbetaler. Jawel, hij bestaat nog. Weliswaar enkel bij diegene die hun inkomsten perfect gekend zijn. Het is de homo-werkius. Een bijna uitstervend ras dat nog elk jaar trouw zijn bijdrage betaald aan de maatschappij en hiermee zorgt voor herverdeling en sociaal beleid mogelijk maakt. Dit kan echter niet van andere inkomensvormen gezegd worden. Hoog tijd dat dit eens grondig aangepakt wordt. Ik ben een groot voorstander van een aanvallende aanpak in de stijd tegen armoede en tegen de fiscale fraude, ondershatte inkomens, de super rijjken die weinig tot niets bijdragen enz..

Mijn besluit is dan ook overduidelijk. Neen aan het WK in ons land!!!

take down
the paywall
steun ons nu!