De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geen oorlog om Oekraïne! Geen geld voor NAVO’s oorlogen !

Geen oorlog om Oekraïne! Geen geld voor NAVO’s oorlogen !

maandag 7 februari 2022 20:03
Spread the love

Geen oorlog om Oekraïne! Geen geld voor NAVO’s oorlogen !

De Vredesbeweging reageerde  met een manifestatie op confrontatiepolitiek en stijging van het defensiebudget op zaterdag 5 februari om 14u, Centraal Station, Brussel.  Onder de ongeveer 200 actievoerders ook militanten van LEF, die beelden van de actie maakten.

De spanningen tussen de VS/NAVO en Rusland nemen alarmerende proporties aan met massale troepenverplaatsingen en wapenleveringen. Volgens de vredesbeweging dreigt een verdere escalatie alleen maar verliezers op te leveren. Ze vreest dat de confrontatiepolitiek kan uitmonden in een gevaarlijke oorlog tussen kernwapenmachten.

Een coalitie van 23 organisaties (*) vraagt onze politici en media om niet langer in de militaire logica mee te stappen en het gezond verstand te laten zegevieren. De organisaties vragen dat er gekozen wordt voor de weg van de dialoog en vrede. Er zijn diplomatieke oplossingen voor de crisis.

Ze zijn ook verontwaardigd dat de spanningen worden gebruikt om de verhoging van het Belgische defensiebudget met nog eens 14 miljard extra de komende 8 jaren te rechtvaardigen. Nadat de vorige regering nog maar heeft beslist om 9,2 miljard euro te investeren in wapens en militaire uitrusting, wil deze regering met het STAR-plan opnieuw ruim 10 miljard daarvoor vrijmaken. Dat is onaanvaardbaar in tijden van hoge sociale noden!

De organisaties vragen:

  1. Onmiddellijke onderhandelingen voor de-escalatie
  2. Een stopzetting van de dreigementen, troepenopbouw en wapenleveringen aan alle partijen
  3. Een staakt-het-vuren in Oekraïne en de uitvoering van bestaande akkoorden
  4. Een stopzetting van provocatieve uitbreidingen van de NAVO
  5. Geen nieuwe miljardenverhoging van defensiebudget. Investeer in Gezondheidszorg, onderwijs, sociale vooruitgang, klimaatmaatregelen!,

 

Organisatoren

Käthe Kollwitz Collectief, LEF-FGE, Leuvense vredesbeweging, Masereelfonds, MCP, Parti Humaniste, PCB-CPB, Pax Christi Vlaanderen, PVDA/PTB, Sororidad Sin Frontera, Vredesactie, Vrede vzw, Vredeshuis Aalst, Welzijnszorg

Beelden van de actie

LEF foto’s  https://photos.app.goo.gl/3igTDqeBh3XRaxYZ6

Film volgt

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!