De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GEEN GELD GEEN STEM

GEEN GELD GEEN STEM

dinsdag 14 januari 2014 09:28
Spread the love

De actie geen geld geen stem, kan ik begrijpen want dat is een uiting van ontgoocheling. Een oproep om niet voor een bepaalde partij te stemmen is echter meestal contraproductief en heeft binnen de publieke opinie een negatieve connotatie. Beter hadden de gedupeerden een oproep gedaan om te stemmen voor partijen die de zakenbanken en de spaarbanken “echt” willen gescheiden houden, voor partijen die pleiten voor een openbare bank ( type ASLK) of voor politici die de coöperatieve gedachte genegen zijn.

De actievoerders moeten er ook voor opletten dat partijen die zich aandienen als de verdedigers van de coöperanten niet hun verdediging op het oog hebben maar er een geheime agenda op nahouden.

Ze willen immers de beweging in zijn totaliteit en niet enkel ARCO laten opdraaien voor de kosten. Het resultaat zou hallucinant zijn want de grootste sociale beweging van het land zou verdwijnen. Voor nationalisten verdwijnt dan ook de grootste obstakel om de interpersoonlijke solidariteit te splitsen tussen noord en zuid. Ik denk niet dat de actievoerders die gewone spaarders zijn dat willen.

De tekst verscheen gedeeltelijk in De Morgen dd 14/1

take down
the paywall
steun ons nu!