De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

fuck kerstmis

fuck kerstmis

zaterdag 19 december 2015 13:26
Spread the love

zeer kort samengevat is dit de geschiedenis van het christendom: het christendom was één van de vele religies->Theodosius maakt van christendom staatsgodsdienst in romeinse rijk->romeinse rijk veroverd grote delen van west-europa en dringt daar christendom op->west-europa koloniseert grote delen van de wereld en dringt daar christendom op. het toeval, de grillen van de geschiedenis maken dat nu zo veel mensen kerstmis vieren.

ik hoef geen boek waarin ‘de waarheid’ staat uitgeschreven, ik hoef een bibliotheek en een stel hersenen. stomme religies die zeggen hoe je moet leven. denk zelf. Ik heb mijn eigen geloof, daar heb ik zelf over nagedacht. dat is mijn waarheid, niet de waarheid, dat is een geloof, niet het geloof. iedereen moet dat maar voor zichzelf doen.  
ik geloof in de kracht van moeder natuur waar alles onderhevig aan is. waar die kracht vandaan komt daar heb ik geen antwoord op, daar ben ik niet intelligent genoeg voor, zoals je een kat niet kan uitleggen hoe een trappist gebrouwen wordt. laat ons het duistere, achterhaalde christendom naar de geschiedenis verwijzen. ik vier eind december niet kerstmis maar ‘de korte dagen’. een periode waar vrienden en familie samenkomen om de donkerste tijd van het jaar door te komen en te vieren dat de dagen eindelijk weer langer worden.
 
enkele puntjes van mijn geloof: 
– veel mensen zijn er zich weinig van bewust dat zij zelf een stuk van de natuur zijn. gecreëerd door de natuur. je hebt je ouders en je hebt onze gezamenlijke moeder natuur.
 
– aangezien wij een gezamenlijke moeder natuur hebben is alle leven één grote familie, afkomstig uit hetzelfde oer-atoom. ik zie elke mens, elk dier, elke plant, elke wolk, elke ster, elke oceaan als een deel van iets waar prachtigs waar ik ook een pietluttig deeltje van ben. ik laat me niet verdelen op basis van ras, geslacht, geloof, taal, diersoort, of wat dan ook. ik weiger me een nationaliteit op te dringen en beschouw mezelf als bewoner van planeet aarde, niet van een land. aangezien ik alle dieren als familie, als lotgenoten, beschouw eet ik ze niet op maar groet hen en wens hen het beste.
 
– veel mensen zijn er zich te weinig van bewust dat mensen gecreëerd zijn door de geschiedenis van een genencombinatie en het toeval. veel meer dan vaak wordt aangenomen, en ons door de liberale filosofen wordt wijsgemaakt, zijn wij beperkt of minder beperkt in bepaalde mogelijkheden.(moest iedereen dezelfde mogelijkheden hebben, ik zou liberaal zijn). aangezien je bent wie je bent door het toeval, is de verloning volgens kunnen niet anders te benoemen dan een loterij. het is wel jouw taak er uit te halen wat er in je zit dus alles zomaar op het lot steken is te makkelijk. verloning volgens kunnen motiveert mensen dan wel weer wel hun talenten te gaan opzoeken en gebruiken maar bezorgt ook stress, prestatiedruk, klassenmaatschappij en concurrentie. 
 
– wij hebben veel minder keuzevrijheid dan algemeen wordt aangenomen. mensen denken; ik kies mijn partner. maar je kiest totaal niet zaken als welke leeftijdscategorie je voorkeur betreft, welk geslacht, welk type persoon en wie je al dan niet ontmoet. een partner kies je niet maar zoek je als een dwangmatige natuurlijke handeling. zowel omdat moeder natuur wil dat je u voortplant als om je zoektocht naar een emotionele houvast. veel mensen klampen zich vast aan hun partner zoals een baby aan haar moeder, hetgeen alleen maar bevestigd dat we een angstig, van elkaar afhankelijk wezen zijn. wat normaal is aangezien we terecht gekomen zijn in een wereld die we niet snappen en waar de dood om elke hoek loert. 
of een ander voorbeeldje: ik kies zelf dat ik choco wil op mijn boterham. neen, uw smaakpapillen hebben een voorkeur voor de smaak van choco op de smaak van confituur, daarom neem je de pot choco uit de kast. 
 
– alsof het nog niet deprimerend genoeg is te leven in een wereld waar jezelf of je geliefden elk moment in het oneindige niets kunnen verdwijnen, waar het lot en de natuur heer en meester zijn, geldt ook het volgende. onze gezamenlijke moeder, moeder natuur, geeft eigenlijk niets om ons. zij wil gewoon dat wij ons voortplanten. opgroeien-voortplanten-aftakelen. alles draait daarrond. bij de (meeste) vrouwen een sterke kinderwens, bij de mannetjes een sterke seksuele drift. en het werkt, ondertussen zijn we reeds met meer dan 7 miljard mensen. merk ook de gelijkenissen op tussen dieren en mensen op vlak van voortplanting en seksuele selectie (alsook op andere vlakken). 
 
– mensen en dieren hebben dan wel veel gelijkenissen, een groot verschil is dat mensen kunnen denken in goed en kwaad, kunnen rationeel denken. mensen stammen af van de aap en evolueren naar een beschaafd wezen. in de toekomst zal er geen geweld meer zijn tussen mensen, geen verkrachtingen meer, alle mensen zullen vegetarisch eten. omdat onze hersenen het overnemen van ons dierlijk instinct. de azteken rukte het hart van een nog levend persoon uit om te offeren aan de goden, bij de koulgon stam werden vrouwen gewurgd door een familielid op het moment dat zij weduwe werden, slavenhandel werd in 1865 afgeschaft in amerika, vrouwen krijgen stemrecht in belgië in 1948. dit maar om aan te geven dat er onbegrijpelijke zaken voor ons, hedendaagse mens, in het verleden doodnormaal waren. de evolutie is niet rond met u en mij. we blijven evolueren, en op een dag zal de mens zich bevrijdt hebben van haar barbaarse dierlijke instincten. 
 
– aangezien ik geloof in de kracht van de natuur geloof ik in natuurlijke onbewerkte voeding. biologisch eten dus, geen industrieel bewerkte massaproductie. in bio-broccoli I trust. 
 
– chemische drugs zijn vergif voor lichaam en geest. liever natuurlijke drugs zoals endorfine, adrenaline, verliefdheid. 
 
– wij zijn geen concurrenten van elkaar maar lotgenoten, op zoek naar het geluk, gedoemd om te sterven. samen staan we sterk, wij hebben elkaar nodig om te overleven, om een goed leven te leiden in een wereld waar elk individu haar taak heeft en waarbij elke taak evenwaardig is en elkaar aanvult. stress is ongezond, sociale zekerheid gezond. verbondenheid en gemoedelijkheid vind ik belangrijk, daarom ben ik socialist.  
aangezien mensen niet gekozen hebben hier te zijn, niet gekozen hebben wie ze zijn en hoe ze zijn en te doen waarom ze doen, daarom ben ik libertair. 
aangezien ik mij bewust ben van de kracht van de natuur, wij zelf deel uitmaken van de natuur, ik haar bewoner en er dus alle respect voor heb, daarom ben ik ecologist.

take down
the paywall
steun ons nu!