De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een stem voor de CD&V is er één voor de N-VA

Een stem voor de CD&V is er één voor de N-VA

dinsdag 12 maart 2019 10:04
Spread the love
“De Morgen” van 12 maart 2019 : CD&V trekt haar kiescampagne op gang met een opmerkelijke eis: een nieuwe staatshervorming in 2024. Een signaal voor N-VA dat er met de christendemocraten gepraat kan worden na de verkiezingen.

Deze boodschap is er één van de duidelijkheid. De NV-A wil confederalisme de CD&V een ver doorgedreven staatshervorming. Een verstandige kiezer zal tussen die twee keuzes geen verschil merken. Beiden willen samen besturen en van Vlaanderen een quasi onafhankelijke regio maken. Ze kunnen Puigdemon uit Catalonië misschien als staatshoofd verkiezen.

Voor sociale bewegingen die staan voor een sterke federale sociale zekerheid is de onzekerheid over de positie van de christendemocraten meteen weg . De CD&V gedraagt zich hier als een verleidelijke bruid voor de nationalisten , de verloving wordt getrokken van 2019 tot 2024 om dan te huwen binnen een conservatieve neo-liberale regio in 2024.

Syndicalisten vooral binnen de groene hesjes weten nu dat een oranje stem leidt tot een zwart-gele nachtmerrie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!