De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een doos is nooit zomaar een doos.

Een doos is nooit zomaar een doos.

zondag 20 maart 2011 18:29
Spread the love

Erfgoeddag in ‘t Leuks

Op 1 mei is het weer Erfgoeddag en dit jaar is het thema armoede. Een probleem dat steeds maar groter wordt. Ook onze wijk heeft doorheen haar geschiedenis hier vaak mee te maken gehad. Achter de gevels van onze mooie wijk speelde en speelt zich vaak een arm leven af.
Reden genoeg voor het Kunstkomité om met dit thema iets te doen.

Het project bestaat uit 2 delen en daarvoor rekene we de hulp van de wijkbewoners.

De kartonnen doos is een rechtstreekse verwijzing naar het thema armoede, namelijk het wonen in kartonnen dozen. En met de kartonnen dozen willen wij aan de slag gaan.

Wij willen alle bewoners van de wijk vragen een kartonnen doos onder handen te nemen en om te vormen tot een kunstwerkje. Ben je jong of oud, rijk of arm, iedereen kan en mag meedoen! Je zoekt een doos in eender welke vorm en groote en daar ga je mee aan de slag. Je kan ze beschilderen, beplakken, ombouwen tot een kijkdoos of schatkist. Schrijf een gedicht of verhaal op de doos of stop het erin. Of vul de doos met herinneringen of toekomstdromen. Alles kan!

Het tweede deel van het projecct is een historische tentoonstelling over onze wijk. Hiervoor zijn we nog op zoek naar materiaal.

Weet u nog waar er een café of een winkel was, of kent u nog verhalen of anekdotes over de wijk, laat het ons dan gerust weten, alle informatie is welkom!

Neem gerust contact op met ons op :

Peter & An                      0496/12.25.41
Peperstraat 2                 geysels.peter@gmail.com 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!